Prvo zlato za Novi Zeland u istoriji ZOI

Izvor: B92, 06.Feb.2022, 09:32

Prvo zlato za Novi Zeland u istoriji ZOI

Novozelandska snouborderka Zoi Sadovski-Sinot osvojila je zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, u disciplini slopstajl.

Ona je tako donela prvu zlatnu medalju svojoj zemlji u istoriji Zimskih olimpijskih igara, a pobedu je odnela sa ukupno 92,88 bodova.

Pored 20-godišnjakinje medalje su pripale i Amerikanki Džuliji Marino, koja je do srebra došla sa 87,68 bodova, dok je do bronze stigla Australijanka Tes Kodi sa 84,15 bodova.

Osvajačica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zlatne medalje sa prethodnih Igara u Pjongčangu, Amerikanka Džejmi Anderson, takmičenje je završila na devetom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.