Organizatori Olimpijskih igara ograničili broj gledalaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2021, 08:47

Organizatori Olimpijskih igara ograničili broj gledalaca

Organizatori Olimpijskih igara saopštili su danas da su ograničili broj gledalaca na 10.000 za svaki događaj na Igrama u Tokiju.

Kako se navodi u saopštenju koje prenosi Rojters, ograničenje publike na Igrama, koje treba da počnu 23. jula, biće na 50 odsto kapaciteta, odnosno do najviše 10.000 gledalaca.

Premijer Japana Jošihide Suga ranije danas saopštio je da ne odbacuje mogućnost da se Olimpijske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << igre u Tokiju održe bez gledalaca, ukoliko glavni grad Japana bude pod vanrednim stanjem zbog kovida-19.

Nakon razgovora između organizatora Igra, japanske vlade i prestonice Tokija, kao i međunarodnih olimpijskih i paraolimpijskih komiteta, doneta je odluka da se broj navijača ograniči.

Premijer Suga ukinuo je vanredno stanje u Tokiju prošle nedelje, ali je održao na snazi takozvano "kvazi vanredno stanje" sa pratećim restriktivnim merama do 11. jula.

Japanska javnost i dalje se protivi održavanju Igara ovog leta, a istraživanje javnog mnjenja koje uradila Asahi Njuz Netvork (ANN) od 19. do 20. juna, pokazalo je da 65 odsto ispitanika želi da se događaj ponovo odloži ili otkaže.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Premijer Japana: OI možda bez prisustva gledalaca

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jun.2021

Premijer Japana Jošihide Suga danas nije odbacio mogućnost da se Olimpijske igre u Tokiju, od 23. jula do 8. avgusta, održe bez gledalaca, ukoliko glavni grad Japana bude pod vanrednim stanjem zbog kovida-19.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.