Predstavljene medalje za Zimske olimpijske i paraolimpijske igre 2022.

Izvor: Beta, 27.Okt.2021, 11:25

Predstavljene medalje za Zimske olimpijske i paraolimpijske igre 2022.

Medalje za Zimske olimpijske i Paraolimpijske igre 2022. predstavljene su na dogadjaju "Zajedno za zajedničku budućnost", koji je održan povodom 100 dana odbrojavanja do početka Zimske olimpijade.Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG), medalje se zovu "Tungsin", što znači "zajedno kao jedno", na njima je prikazano pet koncentričnih krugova koji otelotvoruju tradicionalnu kinesku filozofiju harmonije izmedju neba, zemlje i ljudi i simbolizuju da olimpijski duh ujedinjuje svet kroz sport.U unutrašnji krug na licu medalje je urezan olimpijski logo pet krugova.Okolni krugovi sa žlebovima su ugravirani sa zvaničnim nazivom igara - XXIV Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022, zajedno sa šarama pahuljica i oblaka, što karakteriše Zimske olimpijske igre i simboliše sreću.U sredini naličja medalje se nalazi grb pekinške Zimske olimpijade 2022. godine, sa zvaničnim nazivom Igara ugravriranim na kineskom ispod grba. Okolni krugovi oponašaju tragove zvezda, sa 24 tačke koje predstavljaju 24. izdanje Zimskih olimpijskih igara.Opšta slika, koja liči na nebesku mapu, simbolizuje želju da sportisti postignu izvanredne rezultate i zablistaju kao zvezde na Igrama.Paraolimpijske medalje 2022. imaju sličan dizajn koncentričnih krugova kao i olimpijske medalje, ali sa paraolimpijskim logom u sredini i ugraviranim "Zimske paraolimpijske igre u Pekingu 2022". Na poledjini se nalazi grb Zimskih paraolimpijskih igara i 13 tačaka, ...
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Predstavljene medalje za Zimske olimpijske i paraolimpijske igre 2022.

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Okt.2021

Medalje za Zimske olimpijske i Paraolimpijske igre 2022. predstavljene su na dogadjaju "Zajedno za zajedničku budućnost", koji je održan povodom 100 dana odbrojavanja do početka Zimske olimpijade.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.