Peh sa olimpijskom bakljom – članu štafete zapaljen rukav

Izvor: Sportski Žurnal, 28.Nov.2013, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peh sa olimpijskom bakljom – članu štafete zapaljen rukav

Član štafete za Zimske olimpijske igre u Sočiju Pjotr Makarčuk izbegao je opekotine, pošto mu je baklja zapalila rukav na svečanosti u sibirskom Abakanu.
(FOTO: AP)
Bivšem članu bob posade Rusije na Igrama u Torinu 2006, baklja je zapalila levi rukav, ali je osoblje bilo prisebno i uspelo da ugasi vatru.
Član osoblja je brzo ugasio vatru, a Makarčuk je dobio novu uniformu>> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << prenela je agencija AFP.
Kako se navodi, do sada su ruski organizatori imali nekoliko pehova prilikom nošenja crveno-sive baklje, koja simbolizuje vatru i led.
Ranije ovog meseca, baklja je eksplodirala u rukama mlade žene, koja je pretrpela manje povrede. Nekoliko puta tokom štafete je baklju gasio vetar.
Kako prenosi AFP, baklja se ugasila i na samom startu štafete, 6. oktobra ispred Kremlja, ali je pripadnik obezbeđenja brzo ponovo zapalio upaljačem.
Igre u Sočiju održavaju se od 7. do 23. februara

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.