PODVIG: Kipčoge odbranio olimpijsko zlato u maratonu

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Avg.2021, 07:48

PODVIG: Kipčoge odbranio olimpijsko zlato u maratonu

Kenijac ostvario ubedljiv trijumf.

Kenijski ateltičar Eliud Kipčoge osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju pošto je trijumfovao u maratonskoj trci.

Kipčoge istrčao dominantnu trku i okončao je rezultatom 2:08:38 časova i tako uspeo da odbrani olimpijsko zlato osvojeno pre pet godina u Riju. Kipčoge je tek treći atletičar kojem je to uspelo u maratonu.

👑🥇 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 𝙆𝙄𝙉𝙂-CHOGE 🥇👑@EliudKipchoge 🇰🇪 defends his Rio title to claim a beautiful win in the #Olympics men's marathon in 2:08:38!#Tokyo2020 pic.twitter.com/szwsGv3GWF

— World Athletics (@WorldAthletics) August 8, 2021

Srebrnu medalju osvojio je Holanđanin Adbiju Nagejeu koji je ostvario svoj najbolji rezultat sezone, ali je za pobednikom kasnio minut i 20 sekundi, dok je bronza pripala Belgijancu Baširu Abrdiju koji je bio jedan minut i 22 sekunde iz Kipčogea.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Ivana Jeločnik, simpatija Ognjena Vranješa

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.