Otvorene Olimpijske igre mladih

Izvor: RTS, 06.Okt.2018, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorene Olimpijske igre mladih

U Buenos Ajresu sinoć je održana ceremonija dobrodošlice za sve učesnike Olimpijskih igara mladih, odnosno sve stanovnike Olimpijskog sela. Večeras od 20 časova po lokalnom vremenu, odnosno jedan sat posle ponoći po srednjeevropskom vremenu počeće svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara mladih na kojoj će zastavu Srbije nositi plivačica Anja Crevar.
"Dopala nam se ceremonija dobrodošlice. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Sinoć smo pre ceremonije otvaranja imali priliku da budemo sa sportistima iz svih zemalja na istom mestu. Meni se najviše dopao muzički program jer smo mogli da se opustimo, uživamo i malo predahnemo od treninga", rekla je plivačica Mila Medić.

Kako je saopštio Olimpijski komitet Srbije, večeras od 20 časova po lokalnom vremenu, odnosno jedan sat posle ponoći po srednjeevropskom vremenu počeće svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara mladih na kojoj će zastavu Srbije nositi plivačica Anja Crevar.
Dan kasnije, 7. oktobra, počeće prva takmičenja, a od sportista Srbije prvi na borilišta izlaze strelac Aleksa Mitrović, plivači Boris Lačanski, Mila Medić i Anja Crevar, kao i teniser Marko Miladinović i stonoteniserka Sabina Šurjan.
"Imam tremu i jedva čekam da počne takmičenje. Prva protivnica mi je Slovakinja Kukulkova. Igrale smo na Evropskom prvenstvu u Rumuniji i tamo sam je dobila sa 3:0. U dobroj sam formi bila pred dolazak u Argentinu tako da se verujem da ću u tom ritmu nastaviti. Nadam se da mogu i do medalje", rekla je Sabina Šurjan, predstavnica Srbije u stonom tenisu.
Sportisti Srbije su u prethodnim danima uz redovne treninge učestvovali i u različitim kulturnim i edukativnim radionicama koje su uz sportska takmičenja paralelni program Olimpijskih igara mladih, dodaje se u sapštenju OKS.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otvorene Olimpijske igre mladih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2018

U Buenos Ajresu sinoć je održana ceremonija dobrodošlice za sve učesnike Olimpijskih igara mladih, odnosno sve stanovnike Olimpijskog sela..."Dopala nam se ceremonija dobrodošlice. Sinoć smo pre ceremonije otvaranja imali priliku da budemo sa sportistima iz svih zemalja na istom mestu. Meni se...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.