Izvor: RTS, 07.Dec.2021, 09:56

Oštar odgovor Kine na američki diplomatski bojkot Zimskih olimpijskih igara

Kina je upozorila da bi američki diplomatski bojkot Zimskih olimpijskih igara u Pekingu mogao da naškodi dijalogu i saradnji u važnim oblastima. Portparol Ministarstva spoljnih poslova Kine Džao Liđijan navodi da će SAD morati da plate cenu bojkota.
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan rekao je da je "spletka" Sjedinjenih Država u pokušaju da poremete Olimpijske igre osuđena na propast i vodi gubitku "moralnog autoriteta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i kredibiliteta".

Džao je na brifingu za novinare u Pekingu rekao da se Kina protivi bojkotu i preduzela bi "odlučne kontramere".
Ističe da će SAD platiti cenu za "pogrešna dela".
"Sačekaćemo i videćemo", naglasio je Džao Liđijan. 
Američka administracija, na čelu sa predsednikom Džozefom Bajdenom, odlučila je da diplomatski bojkotuje predstojeće Zimske olimpijske igre, čiji će domaćin biti Peking.
Sjedinjene Američke Države neće poslati nijednog diplomatu na Zimske olimpijske igre u Pekingu 2022. godine (4. februar - 20. februar), saopštila je Bela kuća.
Kao razlog navodi se nezadovoljstvo zbog navodnog kršenja ljudskih prava u Kini, preneo je Vašington post.

Diplomatski bojkot dozvoljava američkim sportistima da učestvuju na Igrama, ali SAD neće slati zvaničnike u Peking.   

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina oštro odgovorila Amerikancima

Izvor: B92, 07.Dec.2021

Kina je u utorak upozorila da je diplomatski bojkot Zimskih olimpijskih igara u Pekingu od strane SAD...Portparol ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan rekao je da je "spletka" Sjedinjenih Država o pokušaju da poremete Olimpijske igre osuđena na propast, i vodi gubitku "moralnog autoriteta...

Nastavak na B92...

RT: Kina odgovorila na američki bojkot Olimpijskih igara u Pekingu

Izvor: Vostok.rs, 07.Dec.2021

Peking je uzvratio udarac nakon što je Vašington proglasio diplomatski bojkot predstojećih Zimskih olimpijskih igara, saopštivši da američki lideri nisu bili ni pozvani na događaj, te nazivajući taj potez „političkom manipulacijom“. Upitan o bojkotu koji je Bajdenova administracija objavila...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.