Olimpijski plamen u Japanu van očiju javnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2020, 07:18

Olimpijski plamen u Japanu van očiju javnosti

Olimpijski plamen koji je bio izložen u Fukušimi neće biti više dostupan javnosti, a nije poznato ni kada će se ponovo pojaviti, kao ni gde, ni pod kojim uslovima.

Plamen je stigao 26. marta iz Grčke u Japan. Pošto je zbog pandemije korona virusa Letnja olimpijada odložena za sledeću godinu, plamen je bio izložen u Fukušimi gde je trebalo da bude do kraja aprila.

Međutim, uklonjen je nekoliko dana nakon što je premijer Šinzo Abe proglasio vanredno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << stanje zbog pandemije korona virusa što uključuje zabranu okupljanja većeg broja ljudi.

"Tokio 2020. će držati plamen na tajnoj lokaciji kako bi se sprečilo okupljanje ljudi", rekli su organizatori Olimpijade za AP.

Očekuje se da će tokijski organizatori kratko čuvati baklju te da će je kasnije koristiti Međunarodni olimpijski komitet kao simboli u borbi protiv pandemije.

"Ideja je da plamen nastavi da gori i bude prikazan svetu", rekao je Majkl Pejn, bivši marketinški direktor MOK nedavno za AP.

Olimpijska baklja trebalo bi da se ponovo pojavi sledeće godine u Japanu kada će biti nošena kao štafeta.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.