Izvor: MozzartSport.com, 09.Dec.2021, 03:11

Olimpijski i svetski šampion završio sezonu, Jansrud pauzira minimum šest meseci

Specijalista za brze discipline mora na operaciju

Jedan od najvećih norveških uzdanica uoči prestojećih Olimpijskih igara - održavaju se do 4. do 20. februara - propustiće takmičenje u Pekingu. Za Kjetila Jansruda sezona je završena posle pada u Biver Kriku.

Četvorostruki osvajač malih Kristalnih globusa - tri u super-džiju i jedna u spustu - biće podvrgut operaciji. Iskusni Norvežanin povredu je zadobio u trci superveleslaloma, a >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << detaljnijim pregledima ustanovljeno je da su stradali ligamenti.

Kjetila Jansruda očekuje duga pauza, prognozira se između šest i devet meseci, ako oporavak bude tekao po planju.

“Sezona je gotova za mene, ali sam motivisan da uradim sve što je potrebno da se vratim”, rekao je Norvežanin.

Pre osam godina Kjetil Jansrud je u Sočiju postao olimpijski šampion, a u Rusiji je osvojio i bronzanu medalju u spustu. U Pjongčangu četiri godine kasnije okitio se srebrom u spustu i bronzom u super-džiju, dok je davne 2010. uzeo srebro u veleslalomu.

Takođe, madalje je osvajao i na svetskim šampionatima. Najsjajniju u Oreu, u disciplini spust. Prethodno se u super-džiju okitio srebrom u Sent Moricu, a istu medalju okačio je oko vrata 2015. godine u Biver Kriku, gde je protekle sedmice doživeo par koji će ga na duži period odaljiti od staze.

U aktuelnoj sezoni Kjetil Jansrud nije se našao na pobedničkom postolju. Trku spusta u Lejk Luizu, u Kanadi, završio je kao 18, dok je u američkom Biver Kriku zauzeo 14. poziciju. Tokom karijere se 55 puta našao na podiju, ostvario je 23 poebede - najviše 2015. godine kada je sedam puta bio na najvišem stepeniku na postolju.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.