Izvor: MozzartSport.com, 29.Jul.2021, 17:34

Određene norme za finale atletičara: Ivana i Armin „viđeni“ preko granice

Kolašinac i Vučenović na granici

Petoro srpskih atletičara učestvovaće na Olimpijskim igrama u Tokiju, a program Kraljice sportova počeće sutra, s tim što naših predstavnika neće biti prvog dana na borilištima.

Određene su i norme za finale u svim disciplinama, mada valja istaći da ne idu uvek u završne borbe samo oni koji nadmaše taj zacrtani rezultat.

Zadatak da >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << probije led kada su srpski atletičari u pitanju imaće Dragana Tomašević u bacanju diska, 31. jula. Ali, gledajući rezultate, ona je i najdalja od uspeha u kvalifikacijama. Norma za finale je okruglo 64 metra, a njen najbolji rezultat ove sezone je 60,24 metra, ostvaren u Zagrebu 15. maja.

Prvog dana avgusta na zaletištu skoka u dalj će se naći najveća srpska nada za medalju u atletici – Ivana Španović. U njenoj disciplini granica postavljena za prolaz u finale je 6,75 metara, a to je daljina koju je Ivana preskakala ove sezone. Njen najbolji rezultat je 6,88 koji je ostvarila na mitingu Dijamantske lige u Stokholmu 4. jula.

Ostalo troje naših atletičara će se takmičiti 3. jula. Marija Vučenović se boriti u bacanju koplja. U ovoj disciplini norma za finale je postavljena na tačno 63 metra, a najbolji rezultat koji je Marija ostvarila u 2021. godini je 62,25 metara u Splitu 9. maja.

Od muškaraca u Tokio su otišla samo dvojica bacača kugle i oni će trećeg dana avgusta da stanu u krug za bacanje. Norma za finale je 21,20 metara, a obojica, Armin Sinančević i Asmir Kolašinac su je prebacivali ove godine.

Ipak, jači štih na papiru je Sinančević, koji je bacao kuglu ove godine do 21,88 metara, na mitingu u Baru, a slične hice je imao i na mitinzima Dijamantske lige. Ovaj njegov rezultat je osmi u svetu u 2021. godini. Dok je Kolašinac najbolji rezultat sezone ostvario na mitingu na stadionu Partizana – 21,31 metar, kojim je i ostvario, u poslednji čas, normu za Olimpijske igre.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.