Odbojkašice Srbije izborile vizu za Olimpijske igre u Tokiju

Izvor: Vostok.rs, 05.Avg.2019, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkašice Srbije izborile vizu za Olimpijske igre u Tokiju

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Poljsku u gostima sa 3:1, čime je izborila vizu za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.
Srbija je iskoristila prvu meč loptu za Tokio, ali je bilo vrlo teško i na momente dramatično u Poljskoj. Domaće odbojkašice, uz fanatičnu podršku sa tribina, bolje su ušle u meč i bez poteškoća osvojile prvi set — 25:21. Međutim, kako je vreme odmicalo, srpske odbojkašice su bile sve opuštenije i bolje, pa su uspele da rezultat okrenu u svoju korist. Drugi set su osvojile sa 25:23, a treći vrlo lako — 25:16. Poljakinje su se trgnule, zaigrale bolje u setu koji je za njih bio biti ili ne biti. Vodile su sa 16:12, kasnije i sa 21:19, ali je ekipa Zorana Terzića preokrenula i osvojila ovaj deo igre sa 25:23. Pobedom u Vroclavu, reprezentacija Srbije je overila vizu za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine. foto: ossrb.org Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, kazao je da je plasmanom na Olimpijske igre u Tokiju sledeće godine ženska reprezentacija još jednom potvrdila kvalitet i karakter koji poseduje. Nakon rutinskih pobeda nad Tajlandom i Portorikom, naše devojke su se mučile sa Poljakinjama, ali na kraju izvojevale još jedan veliki uspeh. "Velika važnost turnira i normalno da je postojalo ogromno psihičko opterećenje. Naša ekipa je pokazala zašto je svetski i evropski prvak. Neću da kažem da nismo očekivali plasman, jesmo. Poljska je pružila malo veći otpor od očekivanog", rekao je Gajić za RTS. Selektor Zoran Terzić naglasio je da ima još mnogo prostora za napredak, ali da ne treba umanjiti činjenicu da će se odbojkašice četvrti put uzastopno naći na najvećem planetarnom takmičenju. "Rezultatom sigurno moramo da budemo zadovoljni, kao i plasmanom na Olimpijske igre. Biće nam to četvrte zaredom, pre nekih 15 ili 20 godina to je bio san svih nas, da uopšte odemo tamo... Sve ovo posmatramo kao veliki uspeh. S druge strane, nije to bila naša najbolja igra. Bilo je objektivnih okolnosti, ali se nadam da će zahvaljujući ovom rezultatu koje će iskoristiti kao zamajac, igračice odigrati Evropsko prvenstvo u još boljem raspoloženju i boljoj formi", zaključio je Gajić.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.