Odbojkaši ne idu na Olimpijske igre!

Izvor: B92, 06.Jan.2016, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbojkaši ne idu na Olimpijske igre!

Odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od Nemačke u Berlinu sa 3:0 (25:20, 26.24, 25:20) u drugom meču kvalifikacija za Olimpijske igre.

Ovim porazom ekipa Nikole Grbića porpustila je priliku da se bori za plasman u Brazil, dok se Nemačka plasirala u polufinale turnira.

Srbija je u utorak izgubila aktuelnog svetskog prvaka Poljske sa 3:1, dok je domaćin savladao Belgiju maksimalnim rezultatom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << U poslednjem kolu Srbija se sastaje sa Belgijom u petak u 14.00.

Odbojkaška reprezentacija je prekinula niz od pet uzastopnih učešća na Olimpijskim igrama.

Plasman u polufinale izboriće po dve reprezentacije iz svake grupe. Plasman na Olimpijske igre izboriće samo pobednik turnira, dok će drugoplasirana i trećeplasirana selekcija izboriti učešće na turniru Svetskih kvalifikacija, koji će se odigrati u Japanu između 14. maja i 5. juna.

Srbija u oba odigrana meča nije bila na nivou koji se od nje očekivao, imala je dosta problema u prijemu, a kad god bi imala priliku da prelomi set, usledio bi pad u igri.

Odbjakši Srbije su loše počeli i praktično dozvolili Nemcima da lako i brzo stignu do vođstva od 1:0. U nastavkuje viđena bolja igra, ali izabranici Nikole Grbića nisu uspeli da slome otpor domaćina, iako su u finišu drugog seta stigli do set lopte. U trećem setu su takođe u završnici stigli do prednosti, ali su je olako prepustili Nemcima, kojisu znali da kazne svaku grešku.

Tok meča:

Izjednačen početak meča, Srbija je uglavnom imala minimalnu prednost, Nemačka je na kratko u dva navrata imala vođstvo, da bi u nastavku stigla do plus tri (11:8). Ekipa Nikola Grbića muči se u napadu, a prednost Nemačke se povećava snažnim servisima (14:7). Srbija je u finišu seta uspela da uspostavi ritam, u igru je prvi put ušao Lisinac, ali to nije bilo dovoljno za preokret, jer su domaći odbojkaši uspešno sačuvali nedostižno vođstvo - 25:20.

Srbija je ponovo lako ispustila prednost na početku drugog seta, Nemci koriste greške rivala, ali na prvom tehničkom tajm autu ekipa Nikole Grbića ima minimalnu prednost. Rezultatska klackalica u nastavku, a as udarcem Petrića Srbija ponovo ima plus dva (13:11). Usledila je serija Nemačke, ali Srbija odmah uzvraća i vraća vođstvo. Ponovo se ponavljaju greške iz prvog seta i sada domaćin ima dva seta prednosti 26:24.

Srbija nije imala snage za veliki preokret tokom trećeg seta. Stigla je četiri poena zaostatka i izjednačila na 15:15. Ipak egal je trajao kratko, domaći ponovo preuzimaju inicijativu, povećavaju prednost i stiću do pet meč lopti. Prvu nisu iskoristili, ali su posle druge uspeli da ostvare važnu pobedu - 25:20.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.