Nakon bronze – zlato: Niskanen olimpijski šampion u skijaškom trčanju

Izvor: B92, 11.Feb.2022, 11:26

Nakon bronze – zlato: Niskanen olimpijski šampion u skijaškom trčanju

Finski takmičar Ivo Niskanen osvojio je zlatnu medalju na 15 kilometara klasičnim stilom u skijaškom trčanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Niskanen, bronzani u skiatlonu na Igrama u Pekingu, slavio je rezultatom 37:54,8 minuta.

Rus Aleksandar Boljšunov je posle zlata u skiatlonu danas morao da se zadovolji srebrnom medaljom. On je za pobednikom zaostao 23,2 sekunde.

Na poslednji stepenik pobedničkog postolja popeo se Norvežanin Johanes >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Klebo koji je od Niskanena bio sporiji za 37,5 sekundi. I njemu je ovo druga medalja u Pekingu pošto je prethodno bio najbolji u sprintu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Van der Pulu svetski rekord i novo zlato u Pekingu

Izvor: B92, 11.Feb.2022

Šveđanin Nils van der Pul oborio je sopstveni svetski rekord i osvojio drugu zlatnu medalju na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu...On je ostvario dominantnu pobedu u brzom klizanju na 10.000 metara...Pul je u Pekingu već slavio na duplo kraćoj deonici, a danas se borio sam protiv sata...Van der...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.