NEMA IM RAVNIH: Amerikanci rutinski savladali Francuze i osvojili 16. zlato (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Avg.2021, 07:03

NEMA IM RAVNIH: Amerikanci rutinski savladali Francuze i osvojili 16. zlato (FOTO)

Durent predvodio Amerikance.

Košarkaška reprezentacija SAD 16. put je postala olimpijski šampion pošto je u finalu Igara u Tokiju savladala Francusku 87:82 (22:18, 22:21, 27:24, 16:19) koja ih je savladala u prvom kolu olimpijskog turnira. Pružili su odličan otpor Francuzi, ali kada je bilo najpotrebnije Amerikanci su jednostavno dodali gas i stigli do trijumfa.

Francuzi su dobro počeli i imali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prednost do polovine prve četvrtine kada su SAD preuzele kontrolu meča najviše zahvaljujući Kevinu Durentu koji je prvo poluvreme završio sa 21 postignutim poenom. Amerikanci su konstantno vodili, uglavnom je to bilo oko dvocifrene razlike, ali se Trikolori nisu predavali. Uporno su Francuzi konastantno bili tu negde, ali kad god je postajalo previše blizu za ukus Amerikanca oni su dodavali gas i povećavali prednost. Tako je bilo i u poslednja tri minuta meča. Amerikanci su držali osam poena prednosti, ali su Francuzi uspeli da se približe na tri poena razlike 10 sekundi pre kraja. Bilo je međutim kasno za preokret, Durent je sa penala stavio tačku na nade Francuza da mogu napraviti iznenađenje.

🥇 GOLD 🥇#USABMNT defeats France, 87-82, and earns Olympic Gold in the #Tokyo2020 Men’s #Basketball Final!

🇺🇸 Durant: 29 PTS, 6 REB, 3 AST

🇺🇸 Tatum: 19 PTS, 7 REB, 3 3PM

🇫🇷 Gobert: 16 PTS, 8 REB pic.twitter.com/gAuz0uUtcf

— NBA (@NBA) August 7, 2021

Upravo je Durent predvodio reprezentaciju SAD sa 29 postignutih poena, a veliku pomoć imao je u Džejsonu Tejtumu koji je dodao 19, a po 11 su postgli Demijan Lilard i Džru Holidej. U Francuskoj je sa 16 postignutih poena najefikasiji bio Evan Furnije, Geršon Jabusele je postigao 13, dok je 12 doda Nado de Kolo.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Olga Kalenčug, novinarka ukrajinoskog Šahtjora
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.