Mikecu srebro i olimpijska kvota u Nju Delhiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2019, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mikecu srebro i olimpijska kvota u Nju Delhiju

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec osvojio je srebrnu medalju u gađanju vazdušnim pištoljem na Svetskom kupu u Nju Delhiju i doneo drugu olimpijsku kvotu Streljačkom savezu Srbije.

Aktuelni evropski vicešampion došao je do svog desetog odličja na turnirima Svetskog kupa.

Od starta finala čuvao je poziciju u vrhu i rutinskom završnicom obezbedio mesto na pobedničkom postolju.

Istovremeno, došao je do vize za svoje četvrte >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << olimpijske igre u karijeri.

Sledeće godine u Tokiju će, osim u pojedinačnoj konkurenciji, imati priliku da se za odličje bori i u konkurenciji mešovitih parova, sa Zoranom Arunović koja je olimpijsku vizu obezbedila osvajanjem srebrne medalje na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu u Koreji.

U finalu discipline vazdušni pištolj dominirao je najtalentovaniji strelac na svetu, šestnaestogodišnji Indijac Čodari Sorab.

Osvajač zlatne medalje na prošlogodišnjim olimpijskim igrama mladih, pred bučnom domaćom publikom, u prvom nastupu u seniorskoj konkurenciji, došao je do najsjajnijeg odličja, oborivši svetski rekord.

Sada u svom vlasništvu ima najbolje rezultate u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Drugi predstavnik Srbije u ovoj disciplini, Dimitrije Grgić, pojedinačno takmičenje u Nju Delhiju završio je na 21. mestu.

Njega očekuje nastup i u konkurenciji mešovitih parova, sa Bobanom Momčilović Veličković.

U trostavu malokalibarskom puškom Srbija je imala dva predstavnika, ali oni nisu uspeli da se domognu finala.

Milenko Sebić je zauzeo 18. mesto, a Stevan Pletikosić 48.

Zlato i olimpijska kvota pripali su Mađaru Ištvanu Peniju.

U istoj disciplini sutra će u eliminacijama nastupiti Andrea Arsović i Sanja Vukašinović, dok će Milenko Sebić gađati vazdušnom puškom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRUGI PUTINIK NA OLIMPIJSKE IGRE: Damiru Mikecu srebro i olimpijska viza na Svetskom kupu u Nju Delhiju!

Izvor: Kurir, 24.Feb.2019

Damir Mikec je drugog dana Svetskog kupa u Nju Delhiju osvojio srebrnu medalju vazdušnim pištoljem i tako izborio kvotu za Olimpijske igre u Tokiju! Ovo je druga viza za OI 2020. za srpsko streljaštvo i srpski sport uopšte, posle kvote koju je Zorana Arunović osvojila na Svetskom prvenstvu u Čangvonu.

Nastavak na Kurir...

Mikec „upucao“ Olimpijske igre

Izvor: MozzartSport.com, 25.Feb.2019, 10:53

Dobila je Srbija i drugu olimpijsku vizu, ponovo iz streljaštva. Damir Mikec je na Svetskom kupu u Nju Delhiju osvojio srebrnu medalju u gađanju vazdušnim pištoljem, a ona mu je donela i kvotu za Igre u Tokiju sledeće godine. Mikecu će to biti četvrti nastup na Olimpijskim igrama, ali do sada...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.