Izvor: Nezavisne Novine, 26.Sep.2017, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maljković: Olimpijski komitet će pomoći u organizaciji EJOF-a

ISTOČNO SARAJEVO, 26. SEPTEMBRA /SRNA/ - Olimpijski komitet Srbije zajedno sa Vladom Srbije pomoći će Istočnom Sarajevu i Sarajevu u organizaciji Evropskog olimpijskog festivala mladih (EJOF) 2019. godine, da bi održavanje tog velikog sportskog događaja bilo izvanredno, izjavio je danas u Istočnom Sarajevu predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Maljković je, nakon sastanka sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Vukovićem, rekao novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da je ova institucija uložila velike napore da bi Međunarodni olimpijski komitet (MOK) dodijelio organizaciju EJOFA-a Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

On je naveo da mu je nekadašnji predsjednik MOK-a Huan Antonio Samaran rekao da za vrijeme njegovog života nijedna sportska manifestacije nije bila organizovana kao Zimska olimpijada u Sarajevu, izrazivši uvjerenje da će to biti slučaj i sa organizacijom EJOF-a.

Maljković, koji je i proslavljeni košarkaški trener, naglasio je da mora postojati most saradnje između Istočnog Sarajeva, Republike Srpske i Beograda, da ta saradnja za sada dobro funkcioniše, ali da uvijek ima prostora za njeno unapređenje.

Vuković je izjavio da je Olimpijski komitet Srbije prijatelj Republike Srpske i Istočnog Sarajeva i veoma važan partner kada je riječ o organizaciji EJOF-a 2019. godine.

On je izrazio zahvalnost Srbiji i njenom olimpijskom komitetu za podršku, dodajući da je uz njihovu pomoć od MOK-a dobijena organizacija tog značajnog takmičenja.

Vuković je dodao i da jedan broj ljudi koji je uključen u rad Olimijskog komiteta Srbije pomaže u vezi sa organizacijom EJOF-a, pošto Srbija ima ogromno iskustvo u organizaciji velikih međunarodnih takmičenja.

On je podsjetio i na nedavnu posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da će Srbija u narednom periodu podržati neke projekte u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, među kojima bi mogla biti i podrška u vezi sa organizacijom EJOF-a.

Vuković je naveo da je sa Maljkovićem razgovarano i o odličnim uslovima za pripreme koje je Odbojkaška reprezentacija Srbije imala nedavno na Palama, izrazivši zadovoljstvo što će ova opština postati nova mala baza za odbojkaške selekcije Srbije.

"Razgovarali smo o fenomenalnim uslovima koje pruža Sportsko-rekreativni centar `Peki` na Palama i Jahorina kao planina koja može da bude dobar domaćin brojnim sportskim ekipama i pojednicima iz Srbije. Razgovarali smo i o novim selekcijama Srbije koje bi mogle da imaju pripreme u Istočnom Sarajevu, što bi za nas bilo od velikog značaja", napomenuo je Vuković.

On je pomenuo i brojne sportiste iz Istočnog Sarajeva koji su, takmičeći se za Srbiju, ostvarili zapažene rezultate, izrazivši zahvalnost Srbiji što drži otvorena vrata za sportiste iz Republike Srpske.

Osim Maljkovića, sastanku u Istočnom Sarajevu prisustvovali su generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki i izvršni direktor Damir Štajner.

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije boravi u zvaničnoj posjeti Olimpijskom komitetu BiH povodom 25 godina od osnivanja.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.