MOK suspendovao Frenkija Frederiksa zbog optužbi za korupciju

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Nov.2017, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOK suspendovao Frenkija Frederiksa zbog optužbi za korupciju

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) suspendovao je danas svog člana Frenkija Frederiksa, četiri dana pošto je bivši sprinter u Francuskoj optužen za primanje mita tokom glasanja za domaćina Olimpijskih igara 2016. godine.

Frederiks, nekadašnji sprinter iz Namibije, dobio je 300.000 dolara od jednog brazilskog biznismena, posredstvom Pape Masate Dijaka, sina bivšeg predsednika Međunarodne atletske federacije (IAAF) Lamina Dijaka 2. oktobra 2009. godine, na dan kada >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je Brazil dobio organizaciju Igara.

On je pre osam meseci podneo ostavku na dužnosti u MOK, kada su se u francuskim medijima pojavili navodi o korupciji. "Uzimajući u obzir težinu i hitnost situacije i njen uticaj na reputaciju MOK, Izvršni odbor MOK odlučio je da suspenduje gospodina Frenkija Frederiksa", navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo u Parizu je u petak objavilo preliminarne optužbe protiv Frederiksa za pasivnu korupciju i pranje novca. On je negirao nepravilnosti, tvrdeći da je novac dobio za konsultantske poslove u atletici. On je u martu podneo ostavku i na mesto šefa komisije za procene ponuda Pariza i Los Anđelesa za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine.

Njega je privremeno suspendovala i IAAF, čiji je bio visoki funkcioner, kao i član radne grupe koja nadgleda pokušaje Rusije da ukine zabranu sa međunarodnih takmičenja zbog doping skandala.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Frenki, isključen si, napusti MOK

Izvor: Mondo, 07.Nov.2017

Međunarodni olimpijski komitet suspendovao je legendarnog sprintera Frenkija Frederiksa iz članstva zbog optužbi za korupciju..Foto: Guliver/Getty images..Legendarni sprinter Frenki Frederiks je pre četiri dana u Francuskoj optužen za primanje mita tokom glasanja za domaćina Olimpijskih igara 2016....

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.