MOK POTVRDIO: Na Olimpijskim igrama u Tokiju Čajkovski menja rusku himnu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021, 08:33

MOK POTVRDIO: Na Olimpijskim igrama u Tokiju Čajkovski menja rusku himnu (VIDEO)

Nastupaće pod zastavom Ruskog olimpijskog komiteta.

Međunarodni olimpijski komitet saopštio je da je odobrio upotrebu klavirskog koncerta br. 1 kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog na igrama u Tokiju i Zimskim olimpijskim igrama 2022. u Pekingu.

To znači da će osvajači zlatnih medalja za Rusiju na Olimpijskim igrama u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tokiju slušati muziku Čajkovskog kao zamenu za himnu, koja je zabranjena kao kazna za doping uz podršku države.

Prvi izbor ruskih zvaničnika bila je patriotska narodna pesma “Kaćuša”, ali njeno izvođenje je blokirao Sportski arbitražni sud.

Sportski arbitražni sud je zbog učešća i zataškavanja doping programa zabranila upotrebu ruske himne, zastave i imena zemlje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sportisti iz te zemlje će na igrama nastupati pod imenom i zastavom Ruskog olimpijskog komiteta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NEZABELEŽENO U ISTORIJI SPORTA! Ovo je HIMNA Rusije u Tokiju: Tražili čuvenu PESMU, dobili još poznatijeg KOMPOZITORA! VIDEO

Izvor: Kurir, 23.Apr.2021

Ruski sportisti neće moći da slušaju svoju himnu na predstojeća dva globalna svetska takmičenja, Olimpijskim igrama u Tokiju ovog leta i Mundijalu u Kataru na jesen 2022 godine.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.