Izvor: Nezavisne Novine, 14.Avg.2016, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lucija Kimani 116. u maratonu, zlato za Kenijku Sumgong

SARAJEVO - Bosanskohercegovačka atletičarka Lucija Kimani osvojila je 116. mjesto u maratonu na Olimpijskim igama u Rio de Žaneiru.

Tridesetšestogodišnja atletičarka porijeklom iz Kenije, kojoj je to treći nastup na OI, dionicu dugu 42 km ulicama Rio de Janeira pretrčala je za dva sata 58 minuta i 22 sekunde.

Zlatnu medalju u najtežoj atletskoj disicplini osvojila je Kenijka Jemima Jelagat >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Sumgong s vremenom 2:24,04, druga je bila Jepkirui Kirva iz Bahreina (2:24:13), a treća Etiopljanka Mare Dibaba (2:24:30).

Od ukupno 157 takmičarki, trku su završile 133. maratonke.

Rano jutos nastupio je naš najbolji atletičar Amel Tuka, koji se nije uspio plasirati u finale trke na 800 m.

Tuka je u drugoj polufinalnoj grupi osvojio četvrto mjesto rezultatom jedna minuta 45,24 sekunde, a u ukupnom poretku ostvario je 12. vrijeme. U finale se plasiralo osam atletičara.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.