Košarkašice preživele triler protiv Koreje i plasirale se u četvrtfinale!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2021, 02:36

Košarkašice "preživele" triler protiv Koreje i plasirale se u četvrtfinale!

Košarkašice Srbije savladale Južnu Koreju sa 65:61 u meču trećeg kola Grupe A na Olimpijskim igrama. Srbija je obezbedila drugu pozicuju u grupi pred četvrtfinale. Žreb je u ponedeljak od 16 časova.

Teže nego što se očekivalo naša selekcija izborila se sa atipičnom košarkom protivnica. Korejke su se bazirale na šut sa svih pozicija, mnogo su promašivale, ali su nastavile da se bore i zadale su >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dosta muka našoj selekciji. Ipak, Srbija je uspela da se izbori za novu pobedu i drugo mesto u grupi pred četvrtfinale.

Naše devojke su odlično ušle u meč, dobrom odbranom i velikim brojem promašaja protivnica imale su seriju od 9:1. Međutim, nekoliko loših rešenja u napadu i odbrani dovele su do toga da ta prednost nije veća.

Vremenom su protivnice počele da pogađaju, a naše su delovale pomalo nervozno i brzopleto pa su Korejke uspele da se rezultatski približe. Ipak, naša selekcija je na poluvremenu imala osam poena prednosti - 32:24.

Nastavak je doneo još agresiviniju igru protivnica. U jednom momentu uspele su da izjednače - 40:40, a potom i 42:42. Ponovo košarkašice Srbije stižu do prednosti i u poslednji period uđu sa plus šest - 50:44.

Poslednja četvrtina donela je veliku borbu, kad god je naša selekcija uspevala da stekne prednost protivnice su hvatale priključak. Češto je prednost iznosila samo jedan poen.

Odbrana je popustila, Korejke to koristi i pet minuta pre kraja dolaze do prednosti 58:56.

Naše košarkašice preokreću i na dva ipo minuta pre kraja sa linije slobodnih bacanja ponovo povedu - 62:61. Do kraja meča naše su dobrom odbranom stigle do pobede - 65:61.

Najefikasnija u našoj ekipi bila je Crvendakić sa 15 poena, Krajišnik je dodala 14, a Anderson 12. Kod protivnica Park je ubacila 17, a Kim 15.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.