Kipčoge postavio novi svetski rekord u maratonu

Izvor: Radio 021, 16.Sep.2018, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kipčoge postavio novi svetski rekord u maratonu

Olimpijski šampion Kenijac Eliud Kipčoge postavio je danas novi svetski rekord u maratonu, pošto je pobedio u Berlinu rezultatom dva sata, jedan minut i 39 sekundi.

Organizatori su prvobitno izmerili vreme od 2:01,40, ali su posle dodatnih provera  za jedan sekund promenili rezultat.

Kipčoge je tako za minut i 18 sekundi popravio stari rekord sunarodnika Denisa Kimeta iz 2014. godine. "Nema reči kojima bih opisao ovaj dan. Govorili su da sam u dva navrata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << propustio priliku, ali da neću moći i treći put", rekao je Kipčoge, misleći na prethodna dva puta kada nije uspeo da obori rekord u Berlinu.

On je odbranio prošlogodišnju titulu u glavnom gradu Nemačke, nakon što se, u savršenim uslovima za trku, rano odvojio od pratilaca.

Drugo mesto zauzeo je takodje Kenijac, debitant u Berlinu, Amos Kipruto sa 2:06,23, a treći je bio njegov sunarodnik Vilson Kipsang sa 2:06,48. U konkurenciji maratonki pobedila je Kenijka Gledis Čerono rezultatom 2:18,11, što je novi rekord u ženskoj konkurenciji Berlinskog maratona. Drugo mesto zauzele su etiopske atletičarke Tiruneš Dibaba i Rutija Aga.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.