Izvor: RTS, 28.Nov.2020, 11:39

Kineski Čengdu i Čungćing žele domaćinstvo letnjih OI

Kineski gradovi Čengdu i Čungćing biće zajednički kandidati Kine za letnje Olimpijske igre 2032. godine, izvestili su kineski državni mediji.
Čengdu, koji će biti domaćin letnje Univerzijade naredne godine, i Čungćing nadaju će da će biti domaćini Olimpijskih igara, što bi bio "podsticaj za socijalni i ekonomski razvoj u tom regionu", navedeno je u dokumentu kineske vlade, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Čajna dejli.

Kako je navedeno u izveštaju, Čengdu i Čungćing zajedno će se nadmetati za domaćinstvo letnjih Olimpijskih igara u okviru nacionalne strategije za razvoj i u cilju "jačanja međunarodnog uticaja ta dva grada".
Glavni grad Kine, Peking, bio je domaćin letnjih Olimpijskih igara 2008. Godine, a prirediće i zimske Olimpijske igre 2022.
Međunarodni olimpijski odbor će do 2025. odabrati domaćina Olimpijskih igara 2032. godine.
Posle odloženih Letnjih igara u Tokiju, naredni domaćini letnjih Olimpijskih igara biće Pariz 2024. i Los Anđeles 2028. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kinezi žele organizaciju OI

Izvor: B92, 28.Nov.2020

Kineski gradovi Čengdu i Čungćing biće zajednički kandidati Kine za letnje Olimpijske igre (OI) 2032. godine, izvestili su kineski državni mediji...Čengdu, koji će biti domaćin letnje Univerzijade naredne godine, i Čungćing nadaju će da će biti domaćini Olimpijskih igara, što bi bio “podsticaj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.