Barni nedostajale dve stotinke za finale na 100 m slobodno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2021, 11:11

Barni nedostajale dve stotinke za finale na 100 m slobodno

Srpski plivač Andrej Barna nije uspeo danas da se plasira u finale discipline 100 metara slobodno na Evropskom prvenstvu, koje se održava u Budimpešti.

Barna je u prvoj polufinalnoj trci zauzeo peto mesto sa vremenom 48,41 sekunda, a za plasman u finale srpskom reprezentativcu nedostajale su samo dve stotinke.

Za utehu mladom plivaču iz Subotice ostaje olimpijska viza, koju je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izborio sjajnom trkom u kvalifikacijama.

Barna se plasirao danas u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u Budimpešti.

Barna je u kvalifikacijama ostvario četvrto vreme i sa rezultatom 48,17 izborio „A“ olimpijsku normu, čime je postao peti srpski plivač koji će učestvovati na Igrama u Tokiju.

Mladi Subotičanin imao je izvanrednu trku o čemu svedoči i podatak da su mu nedostajale samo dve stotinke da obori državni rekord, koji je postavio Milorad Čavić u Pekingu 2008. godine.

Za razliku od Barne, Velimir Stjepanović nije uspeo da se plasira u polufinale. Višestruki šampion Evrope ostvario je rezultat 49,05 i polufinale mu je izmaklo za samo tri stotinke.

U kvalifikacijama su učestvovala još dvojica srpskih plivača - Nikola Acin i Uroš Nikolić. Acin je sa vremenom 49,75 završio na 46. mestu, dok je Nikolić sa 49,93 bio 52.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Vize

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.