Izvor: RTS, 09.Dec.2021, 09:19

I Kanada diplomatski bojkotuje Zimske olimpijske igare u Pekingu

Kanada će se priključiti saveznicima u diplomatskom bojkotu Zimskih olimpijskih igara u Kini u februaru sledeće godine, kako bi poslala Kini poruku o ljudskim pravima, izjavio je premijer Kanade Džastin Trido.
Pre Kanade, za diplomatski bojkot su se odlučile Australija i Velika Britanija, a prve su to uradile SAD.

"Mnogi partneri iz celog sveta su izuzetno zabrinuti zbog konstantnog kršenja ljudskih prava u Kini. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zato objavljujemo da nećemo poslati diplomate u Peking", kazao je Trido, preneo je Rojters.
Portparol kineske ambasade u Kanadi optužio je Tridoa da je izneo lažne tvrdnje.
"Na osnovu ideološke pristrasnosti, kao i laži i glasina, Kanada i deo zapadnih zemalja su flagrantno izvodili političke manevre, sa pokušajem da poremete napredak ZOI u Pekingu. Njihova nespretna predstava teško može da naiđe na bilo kakvu podršku i osuđena je na propast", naveo je portparol.  
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I Kanada bojkotuje Zimske olimpijske igre

Izvor: Radio 021, 09.Dec.2021

Kanada će se priključiti saveznicima u diplomatskom bojkotu Zimskih olimpijskih igara u Kini u februaru sledeće godine, kako bi poslala Kini poruku o ljudskim pravima.

Nastavak na Radio 021...

Zašto i pored američkog poziva na bojkot OI, Seul i Tokio ne bi da uvrede Peking

Izvor: RTS, 09.Dec.2021

Južnokorejska vlada nagovestila da se neće pridružiti diplomatskom bojkotu Zimskih olimpijskih igara u Pekingu. I zvanični Tokio oprezno razmatra američki poziv na diplomatsku izolaciju velikog sportskog događaja koji treba da se održi u prestonici Kine. . Zapadne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.