Francuz Fijon Maje osvojio olimpijsko zlato u poteri na 12,5 kilometara

Izvor: Beta, 13.Feb.2022, 14:08

Francuz Fijon Maje osvojio olimpijsko zlato u poteri na 12,5 kilometara

Francuski takmičar Kanten Fijon Maje osvojio je danas zlatnu medalju u biatlonu u poteri na 12,5 kilometara za Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.Fijon Maje je pobedio rezultatom 39 minuta 07,5 sekundi, bez promašaja na strelištu. On je osvojio drugo zlato u Pekingu, posle trijumfa u trci na 20 kilometara, a ukupno četvrtu medalju na ovom takmičenju, posle srebra u mešovitoj štafeti i srebra u sprintu na 10 kilometara.Srebrnu medalju osvojio je Norvežanin Tajrej Bo sa 28,6 sekundi zaostatka, uz jedan promašaj. To je njegova treća medalja u Pekingu, a ukupno peta olimpijska medalja u karijeri.Ruski biatlonac Edvard Latipov osvojio je bronzu sa 35,3 sekunde zaostatka i takodje je imao jedan promašaj.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lju Šaoang osvojio olimpijsko zlato u brzom klizanju na 500 metara

Izvor: Beta, 13.Feb.2022

Madjarski takmičar Lju Šaoang osvojio je danas zlatnu medalju u brzom klizanju na kratkoj stazi na 500 metara na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.Lju je pobedio rezultatom 40,338 sekundi i osvojio treću medalju u Pekingu. Prethodno, osvojio je dve bronze - u trci na 1.000 metara i u mešovitoj...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.