Finale pre finala: Kanada bolja od SAD

Izvor: B92, 08.Feb.2022, 09:20

Finale pre finala: Kanada bolja od SAD

Hokejašice Kanade pobedile su SAD 4:2 (1:0, 3:2, 0:0), u meču poslednjeg četvrtog kola Grupe A na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Kanađanke su povele pogotkom Brian Džener u prvoj trećini, usledio je zatim preokret i vođstvo aktuelnih olimpijskih šampionki (2:1), da bi kanadska reprezentacija zatim postigla tri pogotka do kraja drugog dela.

One su ovom pobedom osigurale prvo mesto u Grupi A, sa kojeg idu u četvrtfinale, gde za protivnika imaju trećeplasiranu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << reprezentaciju iz Grupe B.

SAD u četvrtfinale idu sa drugog mesta i za rivala imaju drugoplasiranu selekciju iz Grupe B.

Dve selekcije nisu se sastale u finalu Zimskih olimpijskih igara samo na takmičenju u Torinu 2006. godine, a Kanada je do sada četiri puta bila pobednik olimpijskog turnira u ženskom hokeju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.