FIVB UVODI PROMENE: Novi sistem bodovanja, menja se i rang lista

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Jan.2020, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIVB UVODI PROMENE: Novi sistem bodovanja, menja se i rang lista

U buduće će sva takmičenja biti uzimana u obizr.

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da je odobren novi sistem bodovanja za rang listze, pa će se poredak na osnovu kojeg će biti formirane grupe na Olimpijskim igrama znati 1. februara. Po tom novom sistemu rang lista će biti napravljena na osnovu rezultata sa Olimpijskih igara i kvalifikacija za to takmičenje, Svetskim prvenstvima i njegovim kvalifikacijama, Ligi nacija i Kupu izazivača, Svetskom kupu, kontinentalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prvenstvima i u kvalifikacijama za ta takmičenja.

Pomenuto je da će biti priznavani i uspesi sa međunardonih takmičenja na kojima budu učestvovale minimum četiri reprezentacije. Takođe, navodi se da će rezultati mečeva biti ocenjivani na osnovu prethodnih ishoda. Odnosno, ukoliko selekcija bude premašila očekivanja i pobedila favorita dobiće bodove za rang listu. Ako izgubi od autsajdera izgubiće bodove.

Srpske odbojkašice pokušaće da u Tokiju ostvare zlatni het-trik i da posle titula evropskih i svetskih šampionki, osvoje i olimpijsko zlato. Olimpijski turnir u odbojci održaće se od 24. jula od 9. avgusta.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Danijela Rajić, supruga Pola Džordža.

A post shared by Daniela Rajic (@danielarajic) on Apr 6, 2018 at 5:16pm PDT

A post shared by Daniela Rajic (@danielarajic) on Jan 6, 2017 at 3:05pm PST

#TBT 💙📢🇬🇷

A post shared by Daniela Rajic (@danielarajic) on Aug 11, 2016 at 5:55pm PDT

A post shared by Daniela Rajic (@danielarajic) on Aug 9, 2016 at 5:28pm PDT

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.