Dolijao bivši dvostruki olimpijski šampion optužen za seksualno zlostavljanje devojčica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2019, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dolijao bivši dvostruki olimpijski šampion optužen za seksualno zlostavljanje devojčica

Dvostruki olimpijski pobednik iz Austrije Peter Sajsenbaher, nakon višegodišnjeg bekstva od austrijskog pravosuđa, uhapšen je prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice iz Ukrajine u Poljsku i izručen austrijskim vlastima, koje su za njim izdale poternicu zbog seksualnog zlostavljanja maloletnika.

Bivši austrijski reprezentativac je dve i po godine bežao od pravosudnih organa Austrije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
On je, početkom nedelje, pokušao falsifikovanim putnim dokumentima da pređe "zelenu granicu" između Ukrajine i Poljske.

Uz podršku Interpola Sajsenbaher je predat Austriji, gde je smešten u istražni zatvor.

Pre više od dve i po godine Sajsenbahr je trebalo da se pojavi na suđenju u Beču za navodno seksualno zlostavljanje dve maloletne devojke, kojima je bio trener početkom 2000-tih.

On je optužen da je između 1999. i 2002. godine seksualno zlostavljao 11-godišnju devojčicu, a 2004. 14- godišnjakinju.

U vreme kada je trebalo da mu se sudi Sajsenbaher je boravio u Ukrajini, gde se sakrio od austrijskih vlasti.

Ukrajinske vlasti, bile su ga uhapsile u avgustu 2017. na zahtev Austrije, ali je Kijev odbio zahtev za ekstradiciju, jer su mu na teret stavljana dela koja u Ukrajini zastarevaju nakon deset godina.

Sajsenbaher je postao prvi džudista koji je osvajao zlatne medalje na uzastopnim olimpijskim igrama, u Los Anđelesu 1984. godine i Seulu 1988. godine.

Bio je trener Gruzije na Olimpijskim igrama u Londonu, kada je Laša Šavdatuašvili osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DOLIJAO: Olimpijski šampion uhapšen posle višegodišnjeg bekstva! Optužen za seksualno zlostavljanje maloletnika!

Izvor: Kurir, 13.Sep.2019

Dvostruki olimplijski pobednik iz Austrije Peter Sajsenbaher, nakon višegodišnjeg bekstva od austrijskog pravosuđa, uhapšen je prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice iz Ukrajine u Poljsku i izručen austrijskim vlastima, koje su za njim izdale poternicu zbog seksualnog zlostavljanja maloletnika.

Nastavak na Kurir...

BIO JE U BEKSTVU DVE GODINE: Olimpijski šampion uhapšen posle optužbi za seksualno zlostavljanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Sep.2019

Pobegao kada je trebalo da počne suđenje...Dvostruki uzastopni olimpijski šampiona, nekadašnji austrijski džudista Peter Sajsenbaher, uhapšen je prilikom pokušaja ilegalnog prelaska granice između Ukrajine i Poljske i izručen vlastima u Austriji koje su za njim raspisale poternicu zbog seksualnog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.