Danas na Mundijalu: Šampion sveta hoće prvu pobedu

Izvor: Mondo, 23.Jun.2018, 08:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas na Mundijalu: Šampion sveta hoće prvu pobedu

Meč dana biće odigran na sjajnom Olimpijskom stadionu u Sočiju.

Drugo kolo grupne faze Svetskog prvenstva bliži se kraju. Subotnji program donosi nam tri mundijalske utakmice - u Moskvi (na Otkritje areni), u Rostovu na Donu i u Sočiju.

Takmičarski dan "otvara" utakmica Belgija - Tunis (14 časova), >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u kojoj će Evropljani biti veliki favoriti i imaće lepu šansu da u dva koraka izbore plasman u nokaut fazu Mundijala. Sa druge strane, afrička selekcija je u prvom kolu umalo osvojila veliki bod protiv Engleza i pokušaće da napravi podvig "iz druge".

"Đavoli" su u uvodnoj utakmici Svetskog prvenstva pokazali da su spremni, da su jaki i ih nije lako iznenaditi, iako je na drugoj strani bila ipak slaba Panama. Da li će Belgijanci biti podjednako ubedljivi i večeras i u glavnom gradu Rusije?

Dok budemo dobijali odgovor na to pitanje, na stadionu u Rostovu uveliko će se zagrevati fudbaleri Južne Koreje i Meksika, koji će zaigrati u međusobnom duelu, sa početkom u 17 časova.

Meksikanci su napravili najveće iznenađenje do sada na Mundijalu, tako što su na otvaranju pobedili branioca titule - Nemačku. O tom uspehu se pričalo kroz velike pohvale, u kojima je snaga "El Trikolora" predstavljana i kao potencijal da budu senzacija Svetskog prvenstva.

Da bi opravdali te lepe reči o sebi, izabranici Huan Karlosa Osorija imaće zadatak da pobede i u Rostovu i da takođe dvokorakom uđu u osminu finala.

Takmičarski dan u subotu će "zatvoriti" evropski derbi, Nemačka - Švajcarska u 20 časova.

Selektor prvaka sveta, Joakim Lev, objasnio je dan pre utakmice da ne očekuje da štoper Mats Humels bude spreman da zaigra, zbog bola u vratu. Istovremeno, među Šveđanima su četvorica van stroja - Kise Telin je povredio stopalo na treningu, a Filip Helander, Pontus Janson i Markus Roden dobili su stomačni virus. Oni nisu putovali sa ekipom na spektakularni stadion, na kojem će Nemci imati apsolutni imperativ pobede.

Biće to definitivno utakmica dana i potencijalno jedna od najvažnijih u čitavoj grupnoj fazi.

Foto: MONDO/Mario Milojević
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Pobedite, pa navalite na žene i devojke

Izvor: MozzartSport.com, 23.Jun.2018

Belgija će danas, a nakon ubedljive pobede nad Panamom u premijernom meču na Mundijalu (3:0), probati da overi plasman u osminu finala protiv Tunisa. Utakmica se igra u Moskvi od 14 časova, a glavni adut Crvenih đavola biće probuđeni Romelu Lukaku koji je na otvaranju sa dva gola nagovestio da...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.