DDOR Olimpijska staza - podrška olimpijcima na putu ka Tokiju

Izvor: JužneVesti.com, 20.Jun.2021, 10:09

"DDOR Olimpijska staza" - podrška olimpijcima na putu ka Tokiju

Edukacijom dece, roditelja i ostalih učesnika, "DDOR Olimpijska staza" je svima približila istoriju Olimpijskih igara, uspehe naših olimpijaca, a kroz promociju fizičke aktivnosti sve učesnike uključila u podršku olimpijcima na putu ka Tokiju. Takođe, učesnici su naučili ponešto i o dugogodišnjem sponzoru Olimpijskog tima Srbije – DDOR osiguranju.

Posle Vršca i Užica karavan Olimpijskog komiteta i DDOR osiguranja stigao je i u Pirot, a ni loše vreme i kiša nisu sprečili učesnike da se takmiče, osete olimpijski duh i olimpijske vrednost, pa i da se bore za nagrade i poklone.

Pravo učešća imali su svi Piroćanci od 7 do 77 godina, ali najbrojniji su bili učenici pirotskih škola koji su, u nešto izmenjenom obliku zbog vremena, prolazili 5 Olimpijskih stanica - "Stokholm 1912", "Peking 2008", "London 2012", "Rio de Žaneiro 2016" i "Tokio 2020" i 5 međustanica sa foto-zadacima. Promocija olimpijskih vrednosti, sporta i zdravog života; foto: Lj. F.

Do Olimpijskih igara u Tokiju ostalo je još samo mesec dana, a kako kaže Milan Pavlović, koordinator za promociju olimpijskih vrednosti, sve akcije rade se u cilju promocije olimpizma i podrške našim sportistima na putu ka Tokiju.

Ja verujem da ova kiša u Pirotu može da bude dobar znak za kišu medalja u Tokiju, ali ostavićemo to našim sportistima. Što se tiče naše saradnje sa DDOR-om oni kao naši zvaničnici na vreme su prepoznali značaj promocije olimpizma, olimpijskih vrednosti, zdravog načina života i što je najvažnije nastavljamo saradnju sa gradom Pirotom na mnogim projektima i nastavićemo dalje - izjavio je Pavlović.

Zoran Lazarević, menadžer ekspoziture kompanije DDOR u Pirotu je podsetio da kompanija postoji preko 7 decenija i da su dugogodišnji partner Oimpijskog komiteta Srbije i ujedno glavna osiguravajuća kuća olimpijskih timova Srbije, a domaćin u Pirotu bio je i rođeni Piroćanac i veslač Zoran Pančić koji je u paru sa Miloradom Stanulovim osvojio srebrnu medalju u Moskvi 1980. godine, kao i bronzu 1984. u Los Anđelesu.

Panćić je rekao da ovakvi događaji svakako mnogo znače našim sportistima koji odlaze u Tokio. 5 stanica po imenima domaćina Igara; foto: Lj. F.

Mislim da mnogo znače i ovoj mladosti koje danas ima u velikom broju i Gradskoj upravi. Žao mi je zbog vremena i kiše, ali mi sportisti smo navikli na ovakve vremenske uslove, nama ovo ne predstavlja neki problem. Za decu ovo treba da ostane divna uspomena i da sutra neko od te dece izabere neki pravi sport za sebe, ako već nisu u klubovima. Ja sam dosta kasno počeo da se bavim sportom, a dobar deo medalja koje sam osvojio potiču iz ovog kraja - rekao je Pančić.

Kiša nije omela učesnike; foto: Lj. F. "DDOR Olimpijska staza" organizuje se u saradnji sa Gradskom upravom, a zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić kaže da je za decu i mlade ova manifestacija veoma značajna jer se na ovakav način daje olimpijska podrška našim olimpijcima.

Mi i na ovakav način dokazujemo da je Pirot grad sporta, ne samo zbog toga što iz budžeta svake godine izdvajamo značajan novac, već zato što radimo na sportskoj infrastrukturi. Ono što je meni danas zaista važno jeste koliko su deca zaista zainteresovana da pruže tu podršku. Kada gledaju Sašku Sokolov iz Pirota, Nikolu Jokića, Novaka Đokovića, svako od njih ima san da postane jedan od njih. Zaista, Olimpijske igre su najveća sportska manifestacija na svetu, bile su prekinute samo za vreme Prvog i Drugog svetskog rata i, nažalost, prošle godine zbog korone. Ova kiša danas je samo još jedan izazov deci da budu dobri sportisti bez obzira na okolnosti koje su oko njih - rekao je Colić.

Inače, DDOR osiguranje u Srbiji, kao deo grupacije Gruppo Assicurativo Unipol, ima 1.400 zaposlenih i preko pola miliona klijenata, a kao društveno odgovorna kompanija investira novac u sport, kulturu, umetnost, kao i u bezbednost u saobraćaju.

Zvanično je osiguranje Olimpijskog tima Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.