DANI KAJAKA: Milica i Strahinja najbolji u 2019. godini

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jan.2020, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANI KAJAKA: Milica i Strahinja najbolji u 2019. godini

Očekuju se dobri rezultati na Olimpijskim igrama.

Kajakaški savez Srbije na tradicionalnom "Danu kajaka"  proslavio je još jednu uspešnu godinu i nagradio najuspešnije u 2019. godini i postavio ambiciozne planove za predstojeću godinu.

- Prošlu godinu obeležio je Strahinja Stefanović osvajanjem srebra na svetskom seniorskom i na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore. Daleko važnije izborio je i normu za Olimpijske igre u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Tokiju, što je pošlo za rukom i Milici Starović. Odlični su bili i mlađi seniori koji su osvojili pet medalja na Evropskom u Račicama, a ono što njihov uspeh dodatno čini većim jeste i to što smo sigurni da će i oni uskoro nastaviti tradiciju sadašnjih seniora i osvajanja medalja na velikim takmičenjima - naglasio je u pozdravnom govoru predsednik Kajakaškog saveza Srbije, Mirko Nišović.

Planovi za 2020. godinu nisu tajna i Nišović ih je potvrdio na "Danu kajaka".

- Pripreme su već uveliko u toku jer nas pre krune sezone, Olimpijskih igara, očekuju prvo olimpijske dokvalifikacije gde će naši takmičari koji već vredno rade pokušati da izbore još mesta za Tokio, ali ne treba zanemariti niti evropska prvenstva za seniore u Piteštiju i juniore u Moskvi, kao i svetska prvenstvo za juniore u Brandenburgu i prvi put ove godine, svetsko prvenstvo za neolimpijske discipline koje će se održati u Segedinu.

NAGRADE

Na "Danu kajaka", nagrađeni su i nauspešniji u protekloj godini u nekoliko kategorija:

Najuspešniji u kategoriji slaloma je klub Ibar iz Kralјeva, koji je prošle godine bio najuspešniji i u kategoriji spusta. Najbolji klub u sprintu 2019. godine bio je klub Zorka iz Šapca.

Najuspešniji trener u sezoni na izmaku je Milan Đenadić.

U pojedinačnim kategorijama, nagrade za najbolјe mlade sportiste dobili su Olivera Mihajlović i Branko Lagundžić.

U seniorskoj konkurenciji, među damama, najuspešnija je Milica Starović, dok je u muškoj konkurenciji najbolјi u 2019. godini Strahinja Stefanović
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.