DA SE NE LAŽEMO Sale je najveći krivac

Izvor: 011vodič.com, 12.Sep.2019, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA SE NE LAŽEMO Sale je najveći krivac

Srbija je doživela neuspeh na Mundobasketu. Napadala je medalju i Olimpijske igre. Nije uspela da se plasira u polufinale, a preko Kine nije izborila vizu za Tokio. Imaće šansu kroz olimpijske kvalifikacije, ali to nije nikakva garancija odlaska na OI.
Kvota kladionice MaxBet na >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << pobedu Argentine protiv Francuske je 3.10.
Nema potrebe da se lažemo – najveći krivac za neuspeh Srbije na SP je selektor Aleksandar Đorđević. Pre svega zbog toga što je on komandant, od njega zavisi izbor “vojske”, strategija bitke i, na kraju, ishod košarkaškog rata. Problematične su prve dve stvari, a treća je nedovsmislena – poraženi smo. Krenimo redom.
IZBOR “VOJSKE”: Četiri centra. Mnogo je. Ma ne mnogo – previše. Bar jedan je višak. Da smo umesto tog “oblakodera” imali još jednog beka, možda bi bilo bolje. Ispostavilo se da je, s obzirom na minutažu koju su imali, potpuno nesvrsishodno bilo pozivanje četiri centra. Dalje – pozivanje zbog starih zasluga. Neki igrači nisu igrama zaslužili da budu deo reprezentacije na Mundobasketu, ali su dobri za atmosferu, uvek su se odazivali pozivima… Na terenu je to potpuno nebitno, na ono što pružaju ne utiču ni šale, ni patriotizam, već procenat šuta, igra u odbrani, ukaradene i izgubljene lopte. Bar trojica su tu bila zbog “starih zasluga”.
STRATEGIJA: Imamo neku čudnu reprezentaciju. Nemanja Nedović je za selektora prebrz za naš stil igre, a onda se na Mundobasketu ispostavi da je Boban Marjanović prespor. Stvarno je teško uklopiti reprezentativce u “srednje brzu igru”. Posebno ako se ima u vidu da je brzina sada jedna od ključnih faktora pobede. Na terenu se sve svodilo na to kako će da odigraju Bogdanović i Jokić. Dok nismo udarili na Španiju i Argentinu mislilo se da su njih dvojica svemogući, posebno naš najbolji šuter. S druge strane as Denvera je igrao četvorku, a ne centra, a kada je bio petica “razorio” ga je Skola. U napadu je protiv “gaučosa” kriminalan bio Nemanja Bjelica. I zanimjivo, Jokić koji nije “postojao” u odbrani i Bjelica koji je urušavao napade, na terenu su bili po 31 minut. Praktično nezamenljivi, a morali su, shodno učinku u tom meču, da igraju manje. Možda nije bila strategija, ali se ispostavilo da smo oba ozbiljna meča odigrali praktično sa šest-sedam igrača. Malo je to upotrebljivih snaga za tako jake protivnike kao što su Španija i Argentina.
ISHOD KOŠARKAŠKOG RATA: Selektor se predao kad je trebalo da pronađe način za kontraofanzivu. Da li je neko video Đorđevića u mečevima sa Španijom i Argentinom? Stajao je pored aut linije, mirno gledao kako kola odlaze u provaliju, razgovarao je sa sudijama… Neka reakcija? Nije postojala. Uporedite njegovo, s ponašanjem Serđa Skariole. Iz svakog njegovog pokreta kuljala je vatra. Zamislite u tim trenucima na Đorđevićevom mestu Ivkovića, Pešića ili Obradovića. Letelo bi perje. Da li možete da zamislite Đorđevića da bude trener poput ove trojice nabrojanih?

The post DA SE NE LAŽEMO Sale je najveći krivac appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: Vize,   Vojska Srbije

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.