Izvor: MozzartSport.com, 23.Sep.2021, 13:28

Četvrtak u Seriji A: Derbi Milinkovića u Torinu, Murinjove mudrolije, Napoli odgovara Milanu i Interu

Braća na suprotnim stranama na Olimpijskom stadionu. Promo kvota u Mozzartu na trijumf Napolija u Đenovi protiv Sampdorije – 2,00

Vatrometni meč se očekuje u Torinu između Granata i Lacija. Osim bratskog derbija Sergeja i Vanje Milinkovića Savića u vazduhu je nekoliko neraščišćenih računa iz prethodnih sezona između Urbana Kaira i Klaudija Lotita, ali i Čira Imobilea i njegovog bivšeg kluba. Žoze Murinjo je maestralnom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << konferencijom za novinare skrenuo pažnju javnosti s poraza Rome od Verone, večerašnjeg meča sa Udinezeom i derbija u nedelju sa Lacijom. U Rimu svi pokušavaju da protumače šta je Murinjo zaista hteo da kaže i kakvu je poruku poslao. Na Marasiju se očekuje da Napoli odgovori klubovima iz Milana, dok Sampdorija želi da nastavi niz od tri meča bez poraza.

ROMA – UDINEZE (20.45)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Žoze Murinjo je u svom stilu preusmerio pažnju javnosti sa večerašnjeg meča i derbija koji nas čeka u nedelju na seriju svojih zapažanja i sudova. Portugalski stručnjak je skinuo pritisak sa svog tima pred dve veoma važne utakmice, Udineze i Lacio, posle neočekivanog poraza od Verone. U par reči, Murinjo je podvukao da Roma nije u obavezi da osvoji ništa ove godine, da nije kandidat za skudeto, da postoji barem 4-5 timova koji imaju jače i bogatije parkove igrača. Posebno efektna je bila fraza da njega Fridkinovi nisu angažovali na tri meseca nego na tri godine i da rezultati treba da stignu, korak po korak, u tom relativno dugom vrenskom periodu.

Kormilar rimskog tima će primeniti vrlo limitiranu rotaciju u duelu sa Udinezeom. Praktično, samo bi Zaniolo trebalo da bude pošteđen od startera na početku meča, imajući u vidu da se derbi sa Lacijom igra u nedelju, mada nije isključeno da pored talentovanog Italijana još neko bude sačuvan za nedeljni okršja (Abraham, Mančini, Karsdorp).

--------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

Šansu od prvog minuta bi trebalo da dobije Kalafjori u ulozi levog beka, dok će Smoling sigurno početi meč. Murinjo se uzda u iskustvo Engleza u procesu jačanja defanzivne linije pošto Roma nije samo primila tri gola od Verone nego je dopustila Sasuolu da na Olimpiku stvori sedam izglednih šansi i samo zahvaljujući Rui Patrisiju je izbegla remi ili čak poraz.

Udineze je posle odličnog starta doživelo brodolom protiv Napolija. Smatra se da je meč u ponedeljak bio incident, odnosno da je Luka Goti krenuo grlom u jagode protiv Spaletijevih izabranika i da je platio skupu cenu. Tu grešku neće ponoviti večeras na Olimpiku i očekuje se da Udineze igra u prilično zatvorenoj postavi sa jednim špicom i Pereirom u ulozi kopče između Beta koji bi trebalo da počne meč od prvog sudijskog zvižduka.

Roma ne može da računa samo na Vinju koji će preskočiti i derbi sa Lacijom, dok Udineze ima samo Nestrovskog u boksu zbog povrede.

ROMA 4-2-3-1: Rui Patrisio – Karsdorp, Mančini, Smoling, Kalafjori – Kristante, Veretu – Karles Perez, Pelegrini, Mhitarjan - Abraham

UDINEZE 3-5-1-1-: Silvestri – De Majo, Nujtink, Samir – Molona, Arslan, Valas. Makengo, Striger Larsen – Pereira - Beto

SAMPDORIJA – NAPOLI (18.30)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Napoli ne želi da se zaustavi na Marasiju. U prethodnoj sezoni Azuri su oba puta pobedili Samp i imaju nameru da ponove isti učinak. Lučano Spaleti je orjentisan da napravi samo jednu izmenu u odnosu na tim koji je protutnjao Dačija Arenom: Zjelinski umesto Elmasa. Poljak je ostavio iza sebe povredu i u prednosti je nad reprezentativcem Severne Makedonije.

U odbrani će biti potvrđen Rahmani pored Kulibalija. Senegalac na startu sezone nije samo stub odbrane Napolija već je i golgeter tim budući da je jedini postigao dva gola u prva četiri kola. Na golu ostaje Ospina i pored toga što se Meret u poptunosti oporavio od zdravstvenih problema.

------------------------

Sve mečeve Serije A možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-----------------------

Sampdorija je posle poraza od Milana na premijernom meču u prvenstvu, nanizla tri pozitivna rezultata: remizirala je sa Sasuolom i Interom i pobedila je Empoli. Trener D‘Aversa je nastavio utabanim stazama Klaudija Ranijerija potvrđujući formaciju 4-4-2.

Poput Spaletija i D‘Aversa bi trebalo da napravi samo jednu izmenu u odnosu na tim koji je asfaltirao Empoli 3-0. Reč je o Ekdalu koji bi trebalo da uskoči na mesto Silve. U napadu će biti potvrđen iskusni tandem Kvaljerela – Kaputo.

SAMPDORIJA 4-4-2: Audero – Berežinski, Jošida, Koli, Auđelo – Kandreva, Torsbi, Ekdal, Damsgard – Kaputo, Kvaljarela

NAPOLI 4–2-3-1: Ospina – Di Lorenco, Rahmani, Kulibali, Mario Rui – Fabian Ruiz, Angisa – Politano, Zjelinski, Insinje – Osimhen

TORINO – LAZIO (18.30)

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Najneizvesniji i najvatreniji meč današnjeg programa se igra u Torinu. Između Granata i Nebeskoplavih ima nekoliko otvorenih računa a prisustvovaćemo i bratskom derbiju Milinkovića.

Rivalstvo između vlasnika klubova Urbana Kaira i Klaudija Lotita je postalo legendarno. Takođe, Čiro Imobile ima otoven račun sa bivšim klubom, posebno sa Kairom sa kojim se gotovo potukao u finišu prethodne sezone u svlačionici posle dvoboja. Imobile je postigao čak sedam golova na deset utakmica u dresu Lacija protiv Torina.

U poslednjih par sezone mečevi dva tima su uvek bili pod visokim naponom, puni polemika, međusobnih optužbi. U prethodnom šampionatu Lacija je pobedio sa 4-3 u urnebesnoj završnici na Olimpijskom stadionu Grande Torino.

Inače, dva tima dolaze sa sasvim oprečnim raspoloženjima na današnji okršaj. Torino je posle početna dva poraza ubeležio dve pobede bez primljenog gola dok je Lacio imao obrnut hod: dve pobede i onda poraz i remi sa Kaljarijem. Jučerašnji brodolom Kaljarija protiv Empolija je dodatno podigao zabrinutost za status forme igrača Lacija.

Prema najavama u tim Torina bi trebalo da se vrati Mandragora od prvog sudijskog zvižduka dok su Saša Lukić i Lineti u konkurenciji za poslednje slobodno mesto u timu. Trener Granata Ivan Jurić i dalje ne može da računa na kapitena Belotija, ali i drugu trojicu ofanzivnih igrača Ederu, Zazu i Praeta plus defanzivca Ica. Mauricio Sari će posmatrati meč iz počasne lože stadiona u Torinu i sa „visine“ će dirigovati timom uz pomoć svog "avatara" Martušela. Lacio nema na raspolaganju samo novo pojačanje Zakanjija čija je povreda ozbiljnija nego što se mislilo i bivši igrač Verone će se vratiti na teren tek posle oktobarske pauze.

Postoji nekoliko otvorenih pitanja oko sastava Nebeskoplavih pre svga zato što se za tri dana igra derbi sa Romom. Nije jasno koliko bi velika rotacija mogla da bude u rimskom timu. Indikacije iz Formela su da su Marušić i Patrik u konkurenciji za mesta Lacarija i Luiza Felipea, dok bi Kataldi mogao da omogući Lejvi da predahne večeras pred derbi sa Romom. Nije isključeno ni da Akpa Akpro odmeni Luisa Alberta koji je protiv Kaljarija delovao bezvoljno, ispumpano i rezingirano.

Reflektori će biti upereni na bratski duel Milinkovića. Gazeta danas piše da su dvojica veoma povezani i da je Sergej odigrao veoma važnu ulogu u problematičnom periodu karijere svog brata pre tri godine i da je njihov odnos tajna preporoda Vanje. Gazeta otkriva i da dvojica Milinkovića mnogo više pričaju o NBA nego o fudbalu.

TORINO 3-4-2-1: Vanja Milinković – Điđi, Bremer, Rodrigez – Singo, Pobega, Mandragora, Ajna – Lukić (Lineti), Brekalo – Sanabrija

LAZIO 4-3-3: Rejna – Marušić, Patrik, Ačerbi, Hisaj – Sergej Milinković, Lejva (Kataldi), Luis Alberto – Pedro, Imobile, F. Anderson

SERIJA A - 5. KOLO

Utorak

Bolonja - Đenova 2:2 (0:0)

/Hiki 49, Arnautović 85 pen - Destro 55, Krišito 89 pen/

Atalanta - Sasuolo 2:1 (2:1)

/Gosens 3, Zapakosta 37, Berardi 44/

Fjorentina - Inter 1:3 (1:0)

/Sotil 28 - Darmijan 52, Džeko 55, Perišić 87/

Sreda

Specija – Juventus 2:3 (1:1)

/Đasi 33, Antist 49 – Ken 28, Kjeza 59, De Liht 72/

Salernitana – Verona 2:2 (1:2)

/Gondo 45+2, Kulibali 72 – Kalinić 7, 29/

Kaljari - Empoli 0:2 (0:1)

/Di Frančesko 29, Štulac 69/

Milan - Venecija 2:0 (0:0)

/Dijaz 68, Ernandez 82/

Četvrtak

18.30: (4,10) Sampdorija (3,50) Napoli (1,92)

20.45: (3,10) Torino (3,40) Lacio (2,30)

20.45: (1,60) Roma (4,00) Udineze (5,70)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.