Bokserska šampionka Nikola Adams završila karijeru (VIDEO)

Izvor: Beta, 06.Nov.2019, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bokserska šampionka Nikola Adams završila karijeru (VIDEO)

Dvostruka olimpijska šampionka Britanka Nikola Adams završila je boksersku karijeru zbog straha da bi mogla da izgubi vid."Obavestili su me da će svaki dalji udar na moje oko verovatno dovesti do nepopravljivih oštećenja i gubitka vida", rekla je Adams za Jorkšir Ivning Post, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).Adams je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, osvojila zlato, a četiri godine kasnije u Rio de Žaneiru odbranila je titulu u muva kategoriji. Ona je 2017. godine postala profesionalac i svetski je šampion u WBO verziji."Ogromna mi je čast što sam predstavljala našu zemlju, osvojiti dve zlatne olimpijske medalje, a zatim i šampionski pojas u WBO je ostvarenje snova. Ali, sve to se odrazilo na moje telo", navela je 37-godišnja bokserka.Poslednji put borila se 28. septembra, kada je odbranila titulu u WBO verziji, u nerešenoj borbi protiv Meksikanke Marije Salinas.Profesionalnu karijeru završila je skorom od pet pobeda i jednom nerešenom borbom.Osvojila je osam zlatnih i četiri srebrne medalje na raznim takmičenjima.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

ZBOG OPASNOSTI DA IZGUBI VID: Bokserska šampionka završila karijeru

Izvor: Kurir, 06.Nov.2019

Dvostruka olimpijska šampionka Britanka Nikola Adams završila je boksersku karijeru zbog straha da bi mogla da izgubi vid.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.