Basketaš Stefan Stojačić stvara nove šampione

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Sep.2021, 13:25

Basketaš Stefan Stojačić stvara nove šampione

Nedavno završene Olimpijske igre i uspesi naših sportista, privukli su pažnju javnosti, ali su je usmerili i ka manje favorizovanim disciplinama poput basketa 3x3, gde su naši olimpijci osvojili bronzanu medalju. Svoj uspeh u basketu reprezentacija Srbije potvrdila je odbranivši svoju poziciju i evropski tron. Naši basketaši osvojili su treće uzastopno zlato na prvenstvu koje je održano u Parizu.

Zvanična istorija Basketa 3x3 započinje 2012. godine, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ogromna popularnost ovog sporta u svetu dovela do toga da se te godine održi i prvo Svetsko prvenstvo pod pokroviteljstvom FIBA.

Kod nas je basket popularan u amaterskim krugovima, ali upravo je Stefan Stojačić najviše pažnje usmerio ka ovom i profesionalnom sportu nakon osvajanja titule svetskog šampiona u basketu sa reprezentacijom. Zanimljivo je da ovaj šampion ima i diplome tri fakulteta, a u biografiji bi moglo da se doda i da u slobodno vreme voli da svira klavir, kao i to da je sa 10 godina bio treći najbolji šahista u Evropi.

Međutim, sam ističe da je njegova najveća ljubav basket, kome je apsolutno posvećen, kao i novim generacijama basketaša. Atraktivan i zanimljiv, basket nosi i određene rizike od povreda. Basket se igra na visokom nivou i tokom igre povređeni nema pravo zamene, te je teren na kojem se trenira možda i najbitnija stavka pored volje i ljubavi prema ovom sportu.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Pariz

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.