Izvor: RTS, 10.Mar.2021, 18:15

Bahu novi mandat, ostaje na čelu MOK-a do 2025. godine

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah dobio je još jedan mandat i ostaće na čelu te organizacije do 2025. godine.
Bah je dobio 93 od 94 moguća glasa na današnjoj onlajn Skupštini.

"Mnogo vam hvala od srca na ovom ogromnom poverenju. Želim da zajedno nastavimo da ostvarujemo ambiciozne ciljeve u svetu nakon koronavirusa", rekao je Bah, a preneo Rojters.
Nemački advokat, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << olimpijski šampion u mačevanju iz Montreala 1976. godine, prvi put je izabran za predsednika MOK-a 2013. godine nasledivši Žaka Roga.
Po statutu predsednik može da ima najviše dva mandata - prvi od osam i drugi od četiri godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Olimpijski komitet Srbije čestitao Tomasu Bahu reizbor na mesto predsednika MOK-a

Izvor: B92, 10.Mar.2021

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i generalni sekretar Đorđe Višacki uputili su čestitku Tomasu Bahu...Bah je ponovo izabran na mesto predsednika MOK-a i čestitke su stigle i od Olimpijskog komiteta Srbije...Bah će na čelu MOK-a biti do 2025. godine...Tomas Bah, olimpijski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.