Trijumf Ivana Stevića u Sočiju

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Apr.2012, 22:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trijumf Ivana Stevića u Sočiju

Trećim mestom u poslednjoj etapi Velike nagrade Sočija, Ivan Stević je krunisao sjajnu formu na ovom takmičenju i zauzeo prvo mesto u generalnom plasmanu.
Pobednički šampanjac vozač Salkano tima otvorio je po dolasku na cilj pete etape u Krasnodaru.
Ovo je izuzetan uspeh srpskog biciklizma i izvanredna najava za olimpijsku trku – poručio je Radomir Pavlović, vođa reprezentacije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<Stević je imao i maksimalnu pomoć reprezentacije i suvozača iz Salkano tima i njegova pobeda je plod odlične taktike i timskog rada.
Prva dva mesta u poslednjoj etapi pripala su Rusu Krasnovu (87. u generalnom) i Nemcu Korberu, dok je Stević u sprintu bio treći.
Vreme pobednika bilo je 3:49,26 časova a prosek 42,6 km na čas.
Plasman srpkih biciklista: 21. Stanković, 27. Der, 54. Kasa, 81. Kozomara svi + 1,13 minuta, 83. Hasanović + 1,13 minuta.
U generalnom plasmanu, Stević je pobedio sa 21:17,29 časova, Rus Kosjakov je drugi sa devet sekundi zaostatka, a Ukrajinac Paktusov treći sa 48 sekundi slabijim vremenom.
Pozicije srpskih biciklista: 28. Hasanović + 18,18, 47. Kasa + 28,25, 55.  Der + 30,05, 73. Stanković + 35,13, 105. Kozomara + 42,13 minuta zaostatka. U ekipnom plasmanu pobedila je ruska  Itera Kaćuša, Srbija ja 15.  u konkurenciji 29 ekipa sa 144 vozača koliko je startovalo.
Na trci su učestvovala četvorica kandidata za olimpijsku trku, Ivan Stević i Gabor Kasa (Salkano tim), Esad Hasanović i Žolt Der (Radnički, Kragujevac) kao i Nikola Kozomara (Partizan) i Marko Stanković (Metalac, Kraljevo).
U stručnom timu su bili  predsednik Stručne komisije BSS Radomir Pavlović i mehaničar Božidar Jovanović.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Sportski Žurnal...






Povezane vesti

Stevićev trijumf u Rusiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2012

SOČI -..Srpski biciklista Ivan Stević, olimpijac Partizana, pobednik je "Velike nagrade Sočija" u Rusiji, takmičenja kategorije 2.2 po UCI-u. Za generalnu pobedu zaradio je 40 bodova za svetsku rang listu. Stević je u poslednjoj, petoj etapi od Nebuga do Krasnodara (163 km) osvojio treće mesto...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.