Nova ambulanta, obdaništa, bazeni

Izvor: Blic, 17.Jan.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova ambulanta, obdaništa, bazeni

Rekonstruisanje Bulevara Dimitrija Tucovića, dva nova obdaništa, još jedna ambulanta, nova industrijska zona, olimpijski bazen, početak izgradnje sportsko-turističkog kompleksa „Ženeva", najvažniji su projekti Direkcije za izgradnju grada Niša za ovu godinu.

Branislav Jovanović, direktor Direkcije, tvrdi da će grad baš ovako izgledati do početka naredne godine.

- Završićemo započetu izgradnju obdaništa u naselju Duvanište i u Niškoj Banji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao i zgrade osnovne škole u Pasi Poljani. Napravićemo ambulantu u naselju Branko Bjegović, završićemo započeti posao na rekonstrukciji Bulevara Dimitrija Tucovića. Kada infrastrukturno opremimo industrijsku zonu u Međurovu na 12 hektara, računamo da privatnici mogu da zaposle najmanje 2.000 ljudi. A do jula Nišlije će imati novi otvoreni olimpijski bazen u Čairu, započećemo i kompleks „Ženeva" u banji - obećava Jovanović.

On očekuje da odbornici Skupštine grada, kako kaže, „što pre" usvoje ovogodišnji plan Direkcije i da će izgradnja ovih najvažnijih objekata, a reč je uglavnom o nastavku poodmaklih radova u minulom periodu, biti završena ove godine. Za one nezapočete, kompleks „Ženevu" i bazen, obezbeđeno je po 70 miliona dinara iz fonda nacionalnog investicionog plana. Prema njegovoj računici, u sve investicije trebalo bi da bude uloženo 670 miliona dinara iz gradske i republičke kase.

- Naš predviđeni ovogodišnji budžet od oko 800 miliona dinara manji je za 10 odsto u odnosu na prošlogodišnji. Ali, ostvarili smo suficit od prošle godine od 320 miliona dinara - kaže Jovanović.

On tvrdi da će Direkcija uložiti 40 miliona dinara iz NIP u završetak izgradnje mosta u Lalincu, pa 15 miliona dinara za radove na hramu Svetog cara Konstantina, 20 miliona dinara u saniranje gradske deponije, još 10 miliona u proširivanje Novog groblja...

Ostvaruju se želje Nišlija

Većina Nišlija je isticala da od kapitalnih objekata Nišu nedostaje upravo bazen, ali i još jedna pozorišna zgrada, osmogodišnja škola u Brzom brodu, zoološki vrt, pijace u naseljima izvan centra grada, kao i rekonstruisani stadion „Čair" i još jedna sportska hala.

Branislav Jovanović kaže da ima nagoveštaja da će Ministarstvo sporta investirati u izgradnju nove sportske hale i rekonstrukciju istočne tribine stadiona.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.