Izvor: Blic, 02.Jan.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan olimpijski šampion "u autu" zbog dopinga

Olimpijski šampion iz Atine 2004. godine Amerikanac Džastin Getlin suspendovan je zbog uzimanja testosterona na četiri godine, preneli su svi svetski mediji pisanje "Vašington posta".

Getlin je bio pozitivan na antidoping testu, koji je napravljen aprila 2006. godine. Kako piše "Vašington post" suspenzija bi mogla da ugrozi karijeru 25. godišnjeg sprintera. To je nova nevolja za američku atletiku, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posle nedavnog priznanja Merion Dzons da je u Sidneju 2004. godine bila dopingovana.

Slavni sprinter je skoro dve godine odbacivao optužbe da je uzimao steroide, pošto ne zna kako su oni dospeli u njegov organizam. Naknadni uzorci koje je napravila antidoping komisija sredinom 2006. godine, takođe, su potvrdili da je Getlin bio pod uticajem anaboličkih sredstava.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.