Župnik pozvao vernike da sami blagosiljaju kuće, a novac mu uplate na račun (FOTO)

Izvor: Luftika.rs, 05.Dec.2020, 14:41

Župnik pozvao vernike da sami blagosiljaju kuće, a novac mu uplate na račun (FOTO)

Zbog epidemije koronavirusa Katolička crkva u Hrvatskoj, tačnije njene župe širom Hrvatske, mogle bi izgubiti značajna sredstva koja dobijaju pri blagoslovu kuća.
Župnik iz riječke Župe Svetog Ivana Krstitelja poslao je dopis vernicima u kojem ih poziva da sami blagoslove svoje domove, dok novac koji se pri blagoslovu kuća daruje Crkvi vernici mogu uplatiti na žiro-račun. Tako stoji u pismu koje šalje župnik Mate Berišić sa Škurinja, piše Novi list.
“Nadam se da ste >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << dobro? Živimo u neizvjesnim i teškim vremenima, vremenima koja nisu nimalo laka pa nam je u ovim danima itekako potreban Božji blagoslov, kako bi nas zaštitio od pandemije coronavirusa. Nažalost, zbog epidemiološke situacije, ove godine odlučio sam se ne pohoditi obitelji za blagoslov, kako ne bih bio potencijalni prenositelj zaraze i bolesti coronavirusa. Želim zaštiti i vas i sebe”, piše župnik sa Škurinja.

Nadalje, u pismu se nabrajaju radovi koje je župa sa Škurinja obavila i oni koje planira da obavi.
“Običaj je da obitelj tijekom blagoslova obitelji svećeniku uruči svoj godišnji novčani prilog za potrebe župe. Ako osjećate potrebu i ako želite da i ove godine udijelite svoj prilog za župu, to možete učiniti tako da donesete u župni ured, sakristiju ili uplatiti na žiro račun župe”, piše župnik sa Škurinja, zahvaljujući od srca na daru vernicima.
“Za blagoslov obitelji na stolu pripremite svetu vodu, Bibliju, križ i svijeću. Ako u svojim obiteljima nemate svete vode, možete doći u crkvu sa svojom bočicom i uzeti je”, poručuje župnik, čestitajući na koncu svim vernicima predstojeći Božić.
Župnik ga udario kombijem, pa besvesnog u kanalu opljačkao radnik Hitne pomoći

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sveštenik iz Rijeke vernicima: "Neću dolaziti, sami osveštajte svoj dom, a NOVAC UPLATITE CRKVI"

Izvor: Blic, 05.Dec.2020

Zbog epidemija korona virusa Katolička crkva u Hrvatskoj, tačnije njene župe širom Hrvatske, mogle bi da izgube značajna sredstva koja dobijaju pri osveštanju kuća.

Nastavak na Blic...

KRITIKE HRVATSKOG SVEŠTENIKA KOJI ZBOG KORONE NE IDE KOD VERNIKA: To je sam smislio, neka snosi posledice!

Izvor: Kurir, 06.Dec.2020, 10:00

Nakon što je riječki paroh Mate Berišić prokomentarisao pismo koje je uputio svojim parohijanima, u kojem ih je pozvao da ove godine blagoslove svoje domove zbog vanredne epidemiološke situacije, ali i da uplate novac doniran Crkvi tokom blagoslova kuća oglasio se kastavski dekan i paroh ispred...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.