Zub star 9,7 miliona godina pronađen u Nemačkoj mogao bi promeniti istoriju

Izvor: Radio 021, 22.Okt.2017, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zub star 9,7 miliona godina pronađen u Nemačkoj mogao bi promeniti istoriju

Otkriće zuba starog 9,7 miliona godina u Nemačkoj moglo bi promeniti istoriju o nastanku prve civilizacije na planeti Zemlji.

Zub je otkriven u mestu Epelshajm i ne nalikuje onima koji pripadaju ljudskoj vrsti pronađenim u Evropi ili Aziji. Ovo otkriće ukazuje na to da bi Evropa mogla biti kolevka čovečanstva.

Istraživači su davno pronašli zub, ali su zbog njegovog značaja tek sada objavili. Ovo bi moglo značiti novo pisanje istorije.

Detaljna analiza >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zuba biće objavljena sledeće sedmice.

Do sada se verovalo da se moderna civilizacija pojavila u istočnoj Africi pre 400.000 godina. Veruje se da je čovek nastao od afričkih šimpanzi u Africi pre šest do osam miliona godina, iako su fosili iz tog perioda veoma retki.

Autor: Klix.ba

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Nemački naučnici: Naše otkriće promeniće ljudsku istoriju

Izvor: Vesti-online.com, 22.Okt.2017

Nemački paleontolozi su, prosejavajući šljunak i pesak na mestu nekadašnjeg korita Rajne blizu grada Epelshajma, otkrili 9,7 miliona godina stare fosilizovane zube, što bi, po njihovom mišljenju, moglo da izmeni istoriju čovečanstva kakvu znamo...Fosili zuba slični su onima koje su pripadale...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.