Izvor: Radio 021, 13.Jan.2019, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žena i dvoje dece umrli nakon što su nju izbacili iz kuće zbog menstruacije

Amba Bohara sa Nepala je umrla nakon što ju je porodica isterala iz kuće zbog menstruacije.

Nesrećna žena je pronađena mrtva u hladnoj kolibi sa svojih dvoje dece. Tela su pronađena sklupčana jedno uz drugo, a deca su imala samo sedam i devet godina. Uzrok smrti je najverovatnije gušenje, budući da je žena zapalila vatru kako bi se ona i deca ugrejali u ledenoj kolibi u kojoj je trebalo da budu dok se njoj ne završi mestruacija.

Tela su pronađena nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je njena šogorica primetila gust dim koji je izlazio iz kolibe. Suprug umrle žene rekao je da mu je srce slomljeno i da ne zna kako će nastaviti dalje bez žene i sinova.

Nije poznato zašto su s nesrećnom ženom i deca napustila kuću i otišla u kolibu.

Žene u Nepalu porodica tera iz kuća za vreme menstruacije. To je tradicija hidnuista koje se naziva chhaupadi, a počiva na tvrdnji da je žena za vreme menstruacije nečista.

Nepalska policija istražuje okolnosti ovog slučaja.

Autor: Index.hr

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.