Izvor: Radio 021, 06.Jun.2019, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog tuče u Velikoj Kladuši deportacija šest migranata iz BiH

Šest migranata će biti deportovano iz Bosne i Hercegovine zbog izazivanja tuče u prihvatnom centru "Miral" u Velikoj Kladuši.

Ministar unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) Nermin Kljajić potvdio je da je šest migranata predato Službi za poslove sa strancima BiH radi postupka deportacije.

"To nisu jedine osobe koje ćemo deportovati, jer još pratimo situaciju i prikupljamo informacije. U međusobnoj tuči u i oko privremenog centra učestvovalo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sigurno stotinak migranata", naveo je Kljajić.

On je dodao da je trenutno situacija pod kontrolom, iako je pedesetak migranata još van kampa i kriju se po napuštenim objektima.

Kod prihvatnog centra su raspoređeni i pripadnici Jedinice za podršku MUP USK.

U međusobnim fizičkim sukobima migranata smeštenih u kampu "Miral" i u napadu na policiju lakše su povređena tri policajca i deset migranata.

"Oštećeno je i jedno policijsko vozilo, a uhapšeno je 20 stranih državljana", naveo je Kljajić.

Napadu na policiju prethodili su međusobni fizički sukobi u prihvatnom centru i okolnim gradskim ulicama.

Iz MUP USK je saopšteno da je tridesetak migranata krenulo na pripadnike policije koji su pokušavali da spreče dalje međusobne sukobe migranata u kampu i staviti situaciju pod kontrolu.

"Policijski službenici su tom prilikom morali da ispale i hice upozorenja u vazduh, jer je na njih bacano kamenje i metalni predmeti", istakli su iz MUP USK-a.

U prihvatnom centru u Velikoj Kladuši trenutno boravi više od 600 migranata i izbeglica, a ovo je drugi incident u samo nekoliko dana.

Kantonalni ministar unutrašnjih poslova Nermin Kljajić ponovio je da policija ovog kantona nema mogućnost da kontroliše situaciju na nekoliko lokacija u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši.

On je rekao da svi migranti na području tog kantona treba da budu izmešteni na jednu lokaciju, koja bi bila pod potpunom kontrolom Službe za poslove sa strancima BiH, međunarodnih organizacija i policijskih agencija.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.