Izvor: Radio 021, 20.Sep.2019, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog radova na fabrici vode dve nedelje niži pritisak u vodovodnoj mreži

Zbog radova na menjanju cevi između stare filter stanice i rezervoara moguć je niži pritisak u vodovodnoj mreži u Novom Sadu.

Ovakva situacija će trajati dve nedelje, kaže tehnički direktor "Vodovoda" Nikica Ivić.

"Mi se nadamo da će radovi u naredne dve nedelje biti završeni. Ovom prilikom apelujem na građane Novog Sada ako mogu da smanje potrošnju i molim za razumevanje u vezi sa ovim radovima jer nismo imali drugu opciju nego da se ta cev zameni. Trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << raspolažemo sa nekih 950 do hiljadu litara u sekundi vode koja može da prođe kroz jednu cev do postrojenja za preradu, u odnosu na 1.200 koliki je prosek za ovaj deo godine", navodi Ivić.

Smanjenje pritiska počelo je juče, a kako Ivić kaže, najviše su ga osetili stanovnici Novog naselja, Detelinare i Veternika, ali i oni građane koji stanuju u starogradnji.

Cev koja se menja u funkciji je od 1963. godine i zamena, navodi on, više nije mogla da se čeka.

"U prethodne dve godine imali smo četiri havarije na njoj i njena sigurnost je bila upitna", kaže Ivić i zaključuje da radovi, za sada, teku dobrim tempom.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Zamena cevi otežava vodosnabdevanje, „Vodovod“ moli građane da smanje potrošnju vode

Izvor: NoviSad.com, 20.Sep.2019

Zamena cevi između stare Filter stanice i rezervoara „Štrand“, koja je juče počela, otežala je vodosnabdevanje većeg dela Novog Sada. U JKP „Vodovod i kanalizacija“ kažu da se nadaju da će posao završiti i pre planiranih dve nedelje..

Nastavak na NoviSad.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.