Zbog krađe slika Rubensa i Renoara uhapšena grupa Nenada Jovanovića

Izvor: Radio 021, 14.Jun.2018, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog krađe slika Rubensa i Renoara uhapšena grupa Nenada Jovanovića

Italijanska policija je u sklopu istrage krađe slika Rubensa i Renoara u Monci uhapsila petoricu muškaraca, a među njima je i Hrvat Nenad Jovanović (44) s prebivalištem u Trezanu.

Policija je izjavila da Jovanovića smatra mozgom operacije. Kod njega je pronađen izraelski pasoš, a predstavljao se kao rabin i diplomata Samuel Abraham Levi Graham.

U aprilu prošle godine ukradene su dve slike, Renoarova "Devojke na travi" i Rubensova "Sveta porodica", vredne 26 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << evra.

Vlasnik dve umetničke galerije na Sardiniji i u Londonu dogovorio je prodaju slika s Jovanovićem i još jednom osobom. Dogovorili su cenu od 26 miliona evra. Kada su se sastali, Jovanović i njegov pomagač su uzeli slike i rekli da žele proveriti njihovu autentičnost, a zatim s njima pobegli u kamion u kojem su ih čekali ostali pomagači.

Slike još nisu pronađene.

Autor: FoNet

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.