Izvor: Radio 021, 12.Dec.2018, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposlen u MUP-u odavao podatke privatnim firmama da bi imale prednost u poslovima

N. K. (41), zaposlen u Sektoru za materijalno-finansijske poslove MUP-a, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio tri krivična dela primanje mita.

On je osumnjičen da je od odgovornih lica dva preduzeća i još jednog muškarca u više navrata zahtevao i primao novac, kako bi im omogućio uvid i dostavio deo poslovne i finansijske dokumentacije Sektora za materijalno-finansijske poslove MUP-a koja se odnosi na postupke prodaje sekundarnih sirovina, vozila i slično, a kako bi na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << osnovu tako dobijenih informacija ove firme u budućim, planiranim, postupcima imale povoljniji status u odnosu na druge firme.

Uhapšeni je, kako se sumnja, na ovaj način sebi pribavio 62.000 dinara.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.