Izvor: Radio 021, 27.Apr.2021, 19:24

Zapadna Virdžinija daje po 100 dolara za mlade koji se vakcinišu

Vlasti američke savezne države Zapadne Virdžinije najavile su da će mladima ponuditi 100 dolara u obveznicama, ukoliko se vakcinišu protiv kovida 19.

Čelnici Zapadne Virdžinije se nadaju da će obveznice motivisati populaciju od 16 do 35 godina da prime vakcinu protiv koronavirusa, prenosi BBC.

"Naša deca danas verovatno zapravo ne shvataju koliko je važno ugasiti ovu stvar", naveo je guverner Zapadne Virdžinije Džim Džastis.

Zapadna Virdžinija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je među američkim državama koje su u vrhu po broju vakcinisanih stanovnika, ali se taj napredak usporio proteklih nedelja. Zabrinutost je veća zbog toga što su mladi ljudi kolebljivi kada je reč o odluci da prime vakcinu.

Mladi koji žive u Zapadnoj Virdžiniji bi, prema predlogu vlasti, mogli da podginu 100 dolara uz kamatu koju bi dobili u trenutku podizanja novca. Obveznice će biti ponuđene i svima starosti od 16 do 35 godina koji su se već vakcinisali.

Zapadna Virdžinija nalazi se na 16. mestu po broju novih slučajeva po osobi u SAD, navodi Njujork tajms. Guverner Džastis je naveo da je, od milion i po stanovnika koji mogu da prime vakcinu, 52 odsto građana primilo cepivo i dodao da se još oko 40 odsto stanovništva razmišlja da li da se vakciniše.

Novac za isplatu obveznica će biti obezbeđen iz programa savezne vlade za oporavak od kovida od 1,9 biliona dolara, koji je stupio na snagu prošlog meseca.

U SAD je dozvoljeno svim osobama starijim od 16 godina da se vakcinišu protiv koronavirusa, a prema izveštajima Centra za kontrolu bolesti, nešto više od polovine odraslog stanovništva je primilo bar jednu dozu cepiva.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.