Izvor: Radio 021, 28.Nov.2019, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamenik direktora policije premešten na drugu poziciju zbog pitanja "Znaš li ti ko sam ja?"

Zamenik direktora policije austrijske pokrajine Štajerske Aleksander Gaiš premešten je na drugu dužnost zbog pretećeg razgovora s kolegom.

Gaiš je pretio kolegi koji je dežurao na telefonskoj centrali policije samo zato što nije znao ko je on.

Razgovor visokog funkcionera policije dospeo je do medija, nakon što se više od dva meseca ništa nije učinilo u ovom slučaju.

Gaiš je, u razgovoru, bio zaprepašćen time što policajac koji je dežurao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nije znao da je on zamenik direktora policije i pretio mu je disciplinskim merama.

Telefonski razgovor je, nakon objave u medijima, dospeo na analizu kod Ministarstva unutrašnjih poslova, a dok se ne donese procena da li je bilo nedoličnog ponašanja, Gaiš je premešten u Saveznu službu za strance i azilante u Leobenu.

Ministarstvo, međutim, ne sprovodi istragu samo oko nedoličnog ponašanja visokog oficira policije, već i traži lice koje je razgovor prosledilo medijima.

Gaiš je odranije poznat javnosti, pošto je na dužnosti direktora policije Graca 2005. opisao jedno traženo lice kao "ciganski tip".

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

ZAMENIK DIREKTORA POLICIJE U ŠTAJERSKOJ PREMEŠTEN JER JE PRETIO KOLEGI: Znaš li ti ko sam ja?!

Izvor: Kurir, 28.Nov.2019

Zamenik direktora policije austrijske pokrajine Štajerske Aleksander Gaiš premešten je na drugu dužnost zbog pretećeg razgovora s kolegom.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.