Izvor: Radio 021, 01.Mar.2020, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zakoni služe samo vlasti, za privatizaciju države i ispumpavanje para"

Programski direktor Beogradskog centra za bezbednosnu politiku Predrag Petrović ocenio je da je Srbija privatizovana država, jer u njoj trenutno zakoni isključivo služe vlasti, za privatizaciju države i ispumpavanje para.

"Zato i menjaju zakone, da, kada ova vlast ode, nasledniku bude teško da nađe zakonsko utemeljenje za krivični progon", rekao je Petrović u intervjuu za NIN.

Prema njegovim rečima, "građani moraju, jer ništa drugo im ne preostaje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da budu glasni, da se međusobno povezuju i da se ne boje".

"Ozbiljna je situacija, radi se o zarobljenoj, privatizovanoj državi i neka im to bude motivacija da budu još glasniji, a ne da se zatvore u sebe. Jer to je upravo ono što želi svaka autoritarna vlast - da se ljudi izoluju, ne komuniciraju i da ne postoji solidarnost", naglasio je Petrović.

Kako je rekao, "ovde nije samo moć radi moći i vlast radi vlasti, nego imate izuzetno velike materijalne koristi, lično bogaćenje".

"Nije stvar samo u tome da neko vlada deset godina, nego i da ima motiv da zaštiti bogatstvo. Vlast omogućava da usmeravaju resurse u okviru države, ali i iz države u privatne džepove. I to je ogromna privilegija", rekao je Petrović.

Prema njegovim rečima, slučaj Krušik pokazuje čemu služi državna funkcija, kako može da se zluopotrebi i kako se službe zloupotrebljavaju da uhapse nekog ko je ukazao na nezakonitosti.

"Oni gone protivnike korupcije i štite sebe", naglasio je Petrović.

On je rekao i da je "budžet BIA utonuo u mrak i ne znate koliko novca iz budžeta je uplaćeno i za šta".

"Nije isključeno ni da se koriste resursi BIA u privatne svrhe, da bi se ostvarila poslovna korist, prednost na tenderima, da bi se saznalo šta konkurencija planira...", naveo je Petrović.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.