Vulin 23 puta putovao iz Kanade u Srbiju da bi preneo tetkine pare?

Izvor: Radio 021, 21.Sep.2017, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin 23 puta putovao iz Kanade u Srbiju da bi preneo tetkine pare?

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je kako je u Srbiju nezapaženo uneo tetkinih 205.000 hiljada evra – u delovima po 9.000, čime je izbegao da suma bude prijavljena carini, objavio je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije - Krik.

Ukoliko je ovo tačno, piše Krik, Vulin je morao čak 23 puta da putuje iz Kanade u Srbiju sa novcem. Ovo objašnjenje, međutim, nije u skladu sa ostalim prikupljenim dokazima.

Ova istraživačka mreža podseća da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Vulin Agenciji za borbu protiv korupcije pravdao da je više od 200.000 evra keša za kupovinu stana na Zvezdari dobio od suprugine tetke. Agencija nije poverovala u ovo ministrovo objašnjenje jer je utvrdila da novac nije uplaćen na račune Vulina ili njegove supruge, kao i da niko od njih nije prijavio da je u zemlju uneo ovu svotu novca. Svaki iznos veći od 10.000 evra mora da se prijavi na granici i objasni poreklo novca.

Ministar odbrane danas je prvo pokušao da izbegne novinarska pitanja tokom današnje posete školi "Branko Pešić" u Zemunu. Novinarka Krika je nastavila da insistira na pitanju, da bi na kraju ministar dao neverovatno objašnjenje.

"Ko vam kaže da je uneto u jednom komadu? Ko vam kaže da nije preneto 9.000 po 9.000 po zakonu", rekao je ministar i udaljio se. Na ponovljeno pitanje novinarke da kaže da li je tako preneo novac, on je odgovorio potvrdno. Ukoliko je ovo tačno, Vulin je morao čak 23 puta da putuje iz Kanade u Srbiju i donosi novac.

Međutim, on je Agenciji prijavio da je sumu za stan prodavcu uplatio kao celinu, a ne u delovima.

Ukoliko je stvarno pozajmio novac od suprugine tetke, ministar je bio dužan da dug prijavi Agenciji za borbu protiv korupcije – što nije uradio.

Agencija je utvrdila i da svojom platom ne može da isplati dug.

Opširnije o slučaju "Vulin i stan od tetke", možete pročitati OVDE.

Agencija: Slučaj Vulin zatvoren

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Majda Kršikapa rekla je za Fonet da Agencija neće dalje postupati u slučaju Aleksandra Vulina, odnosno njegove kupovine stana, niti će komentarisati odluku nadležnog tužilaštva o tom postupku. "Agencija neće nastavljati postupanje, niti ćemo komentarisati odluku nadležnog tužilastva", rekla je Kršikapa i navela da je predmet zatvoren.

Ona je rekla da je Agencija 2015. godine uradila izveštaj, učinila sve što je u njenoj nadležnosti i dostavila nadležnom organu slučaj na dalje postupanje.

Autor: KRIK

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.